Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yattara...

Trabzonspor, Malatya'da üç puanı almışsa bunda en büyük pay, ikinci yarıda oyuna giren Yattara'ya ait. Maça girdiği andan itibaren Malatyaspor savunmasının sol tarafını yol geçen hanına çevirmenin yanında attığı olumlu paslarla da maçın kaderini tayin eden isimdi.

Serbest vuruştan mükemmel bir gole imza atmanın yanında bordo-mavili takımın Gökdeniz'le kazandığı üçüncü golün de hazırlayıcısıydı. Maça Trabzonspor, son haftaların aksine tutuk bir görüntüde başladı. Savunma bloğunda yapılan hatalar sonucu ilk yarıda kalelerinde gördükleri iki gol dışında rakibin az adamla geldiği hücum girişimlerinde bile büyük yerleşme yanlışları yaptılar.

Orta alan oyuncuları, ilk yarıda ofansif anlamda hiçbir katkı yapamadıklarından ilerde Fatih'le Gökdeniz Malatyaspor savunma bloğu içerisinde etkisiz kaldılar. İkinci yarıda Mehmet Yılmaz'ın ve sonrasında Yattara'nın oyuna girmesiyle birlikte maçta tüm dengelerin değiştiğini gözlemledik.

Gökdeniz'in sol kenardan Yattara'nın sağ kenardan adam eksilten hücum girişimleri, Fatih'in ilk yarının aksine oyunda daha fazla gözükmesi ve Mehmet Yılmaz'ın yaptığı presle Malatya savunma oyuncularının hücuma sürpriz adam olarak çıkışlarını önlenmesiyle birlikte sahada Malatyaspor'a oranla daha üstün olan taraf, Trabzonspor'du. Bir de maçın 60. dakikasından sonra Malatya'da fizik olarak büyük düşüş yaşandıktan sonraki süreçte bordo-mavili takım, kendisini öne geçiren golleri bulmanın yanında 3-4 net gol pozisyonundan da yararlanamadı.
Sonuçta Trabzonspor, böylesi zorlu bir karşılaşmadan 3 puan alarak çıkışını sürdürmeye devam ediyor. Ama her şeyden önemlisi ikinci yarıdaki görüntüleri ile kendi taraftarlarına bundan sonraki maçlar için büyük ümit verdikleri düşüncesindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA