Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon hak etti!

İlk yarı bitiminde önümdeki notlara baktım. Isaac'in attığı gol, Engin'in direkten dönün topu ve Selçuk'un vuruşu gol olurken, Umut'un dokunmasıyla ofsayt olarak sayılmaması! Bunun dışında koskoca ilk yarıda futbol adına söyleyebileceğimiz fazla bir şey yok.
Hadi Manisaspor mütevazı bir kadro oluşturarak kendi gücünün bilincinde bir oyun anlayışını sahaya yansıtmaya çalışıyor.
Bütün oyuncular mücadele güçlerini sahaya yansıtmanın yanında kendi sahalarındaki maçı kayıpsız geçmek adına elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Peki ya Trabzon? İnanın birbirini tanımayan 11 oyuncu sahaya sürsek daha iyi bir mücadele ortaya koyarlardı. Bir takım bu kadar kimliksiz, amaçsız, vurdumduymaz ve sorumsuz nasıl olur? Kalesinde gol görmesine rağmen nasıl bu kadar tepkisiz kalır? Sistem doğrudur, yanlıştır; tartışılır. Ama malzeme insan.
Savunmada Song ve Egemen, Isaac ile bir türlü baş edemediler ve inanılmaz büyük hatalar yaptılar. Orta sahada Tjikuzu rakip atakları ilk karşılayan oyuncu olması gerekirken, Manisaspor'un ataklarında hiç yoktu. Colman ise oyundan alındığı dakikaya kadar hayalet gibiydi.
Sezon başından beri yazıyoruz, çiziyoruz. Umut bu sistemin oyuncusu değil. Gökhan Ünal da öyle. İlk yarıda kalabalık Manisaspor savunması arasında çok etkisiz kaldı. Kenarda oynayan Engin ilk yarıda direkten dönen topundan başka ortalıkta gözükmedi. Yeni transfer Gabriç ise sol ayağı iyi gözükmesine rağmen fizik yönden çok yetersiz.
Temposunu artıramazsa Trabzonspor'a istenilen katkıyı yapamaz.

MANİSA FARKI KAÇIRDI
İkinci yarıda Trabzonspor'u daha pozitif olarak sahada görmeyi arzulayanlar yine hayal kırıklığı yaşadılar. Song ve Egemen geriden aldıkları her topu ileriye gelişigüzel vurdular. Manisaspor savunması bu topları rahatlıkla önledi. Savunmadan dönen topları Trabzonspor orta sahası kazanması gerekirken Manisaspor daha rahat ataklara çıkmaya başladı.
Final paslarında biraz daha becerikli olabilseler farkı artırabilirlerdi.
Sonuçta Trabzonspor kan kaybetmeye devam ediyor. Görünen o ki, herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA