Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Güneş formsuz

Her futbolcunun olduğu gibi teknik adamların da formda oldukları ya da olmadıkları dönemler vardır. Her iki durum da takımlarına yansır. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de gördüğümüz şu ki son altı haftadır çok önemli form düşüklüğü yaşıyor.
Dolayısıyla bu durum takımına olumsuz yansıyor. Bir düşünün Kasımpaşa maçında Engin sağ bek, bir sonraki maç Serkan sağ bek, dünkü Ankaragücü maçında ise Giray sağ bek.
Maçın başlamasıyla birlikte adeta 'gol geliyorum' diyor, ama sahaya bakınca önlem alan yok. Cale'nin önü yol geçen hanı gibi. Gol de zaten bu kenardan geldi. 45 dakika düşündüm. Şenol hoca burada yani Cale'nin önüne bir oyuncu koymuş mu? Hücuma bakıyorum, kim nerede oynuyor?
Başta biz spor yazarları, bu konuda da bir hayli zorlanıyoruz. Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in formsuzluğuna paralel oynadığı her maçta takımını 1 eksik bırakmaya devam ediyor. Bu oyuncu bana göre önemli bir fundamental sendromu yaşıyor. Bunu herkes görüyor ama Şenol hoca hala ısrarcı.

BAHANE ARANMASIN
İlk yarıda, Ankaragücü oyunu istediği gibi yönlendirirken orta sahadan hücuma her iki kenardan da çok iyi çıktılar. Ve Trabzonspor kalesinde önemli gol pozisyonları ürettiler.
Trabzonspor'un ise bırakın gol pozisyonu üretmeyi etkili atak girişimi bile yok. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra Ankaragücü oyunu kendi alanında kabul ettiği için Trabzonspor daha baskılı göründü. Ama Engin'in değerlendiremediği pozisyon dışında Ankaragücü kalesinde gol pozisyonu üretmede yine zorluklar yaşadılar. Maçın son 20 dakikasında Trabzonspor 1-0 yenik durumdayken sahaya giren oyuncu Ceyhun! Kimse bu oynanan oyun ve alınan sonuç sonrasında oyuncuların kupa finalini düşündükleri için motivasyon ve konsantrasyon eksikliğini bahane olarak ortaya koymasın. Böylesi bir düşünce Trabzonspor'u küçültür.
Çünkü bu takım ilk kez bir kupa finali maçına çıkmıyor. Kaldı ki rakibi Fenerbahçe, şampiyonluk için kendi sahasındaki Eskişehir maçında her yönden daha fazla yıpranacak bir takımdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA