Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Şampiyonluk uzak değil

Maçın üçüncü dakikasında konsantrasyon eksikliğinden kendi kalesinde golü gören Trabzonspor için bu maçın zorlu geçeceğini düşünmüştük. Ama Trabzonspor öyle bir ilk yarı oynadı ki zor maçı kolaya çevirdi. Bu olumlu görüntünün ortaya çıkmasındaki en büyük faktör orta alandır. Özellikle Selçuk ve Jaja öne çıkan oyuncular oldu.
Selçuk, son yıllarda özlemini çektiğimiz ideal orta saha oyuncusu. Hem savunmasına yardımcı oldu hem de savunmadan aldığı bütün topları olumlu kullanma becerisi gösterdi.
Jaja ise gün geçtikçe Trabzonspor'a daha fazla katkı yapmaya başladı. Topla becerisi, adam eksilten çalımları ve ani şutlarının yanında önde oynayan oyunculara da mükemmel paslar atıyor. Jaja'nın önünde görev alan Umut'un mücadele gücüne ve takım oyuncusu özelliğine diyeceğimiz hiçbir şey yok.
Yalnız dün de görüldü ki orta sahadan kısa paslarla Trabzonspor rakip ceza sahasına geldiği zaman pivot oyuncu olma özelliği olmadığından birçok pozisyon başlamadan bitiyor.
Eğer sırtı kaleye dönük oynamasını bilen ve orta sahadan gelen arkadaşlarına duvar vazifesi gören bir oyuncu olsa, Trabzonspor adına bu maçın skoru çok farklı olurdu. İLK

YARIDA TEMPO MÜKEMMELDİ
İkinci yarıya 2-1'lik sonuçla giren ve rakibin 10 kişi kalmasıyla birlikte Trabzonspor oyunu istediği gibi yönlendiren takımdı. Zaman zaman oyun disiplininden kopmalar yaşandı. Savunmada Egemen çok başarılıydı. Jaja'nın üçüncü golünden sonra ise Trabzon tempoyu düşürerek istediği sonucu aldı.
Bu üç puan, geçen haftadan sonra çok büyük önem taşıyordu. Trabzonspor her geçen gün daha olumlu oyun oynama yolunda önemli adımlar atıyor, gerek oyun anlayışları gerekse bireysel anlamda üst düzey görüntü veriyorlar.
Bu maçın ilk yarıdaki görüntüsünü ilerleyen haftalarda daha da fazla süreye taşınırsa, Trabzonspor şampiyonluk yolunda engel tanımaz.
Hakem Bünyamin Gezer bazı faul pozisyonlarında yanlış kararlar verdi ancak iyi bir maç yönetti. Penaltı ve kırmızı kart doğru karardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA