Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yine Burak Yılmaz

Ligin sonu yaklaşırken şampiyonluk yarışındaki takımlar baskıyı ve stresi daha fazla yaşamaya başladı. Cumartesi Fenerbahçe'nin uzatmada kazanmasından sonra Trabzonspor yine yiderliğe yükselebilmek için kazanmak zorundaydı.
Bordo-mavili futbolcular da alınması gereken üç puanın baskısını maç süresince hissetti. İlk yarıda Bursaspor oyunda üstün taraftı. Bunun en önemli sebebi Trabzonspor'un oyun formatı. Zorluk derecesi yüksek dünkü gibi karşılaşmalarda Trabzonspor, bu oyun formatıyla sorunlar yaşıyor.
Orta sahada Selçuk ve Colman'a ileride Jaja, Alanzinho, Burak ve Umut gibi oyuncular yardıma gelmezken, Bursaspor da orta sahada daha fazla oyuncusu olduğundan Trabzon rakip üzerinde baskı kuramadı. Önde yapılan top kayıpları sonucunda 2-3 Trabzonlu futbolcu geriye geç döndüğü için Bursaspor orta sahayı çabuk geçip her iki kanattan tehlikeler yarattı.
Direkten dönen ve Giray'ın Trabzonspor kale çizgisinden çıkardığı top maçın kırılma noktalarından biriydi. Hücumda ise Jaja ve Alanzinho gibi bireysel becerileri üst düzeyde olan oyuncular da gerekli performansı gösteremedikleri için ilk 45'te Burak'ın kaleciye nişanladığı bir top dışında Trabzon çok etsisiz göründü. İlk yarının son dakikalarında ise sahneye her zaman olduğu gibi Burak çıktı.
Orta sahasından destek almamasına rağm en Trabzonspor'u karşı kaleye taşıyan isim olmanın yanında bütün maç önde tek başına büyük bir mücadele örneği gösterdi ve yine takımına hayat veren golü attı.
Trabzonspor şampiyon olur ya da olmaz. Ama bir gerçek var ki; Burak Yılmaz bu sezon gösterdiği performansla ve attığı gollerle Trabzonspor'da takıma en fazla katkı yapan oyuncu olarak tarihe geçti. Bundan sonra Fenerbahçe ve Trabzon'un maçlarının aynı saatte oynanması sağlıklı olacaktır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA