Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu kayıp ders olsun

TRABZONSPOR ligdeki ilk maçında 3 puanı alma becerisi gösteremedi. Ortaya konan oyun için olumlu şeyler söyleyebilmemiz son derece güç. Maçın ilk yarısında Trabzonspor iki kez gol pozisyonuna girdi, değerlendiremedi. Sonra sahneye Adrian çıktı. Mükemmel getirdi, Burak'a attırdığı gol birinci sınıf. Adrian dedik de; dünkü maçta sahanın en iyi oyuncusu olarak öne çıktı. Topla becerisi ve önde oynayan oyunculara attığı toplarla arkadaşlarına pozisyonlar hazırlayan oyuncu oldu.
Trabzonspor ilk yarıda Manisaspor'a verdiği pozisyonların oluşmasındaki en büyük neden savunmadan hücuma çıkarken rakibe verilen toplardı. Orta sahada Zokora savunmanın içine çok girerek oynamaya çalışıyor. Bu yüzden Colman'ın verimi düşüyor. Önde oynayan 4 futbolcunun da geri dönüşlerde istenilen düzeyde olmaması Trabzonspor için büyük bir sorun. İlk yarının son dakikalarında rakibin 10 kişi kalmasından sonra ikinci yarıda Trabzonspor'un rahat bir galibiyet alacağını düşünenler büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Trabzonspor ikinci golü bulup rahatlaması gerekirken oyunda ciddiyeti tamamen bıraktı, oyun disiplininden uzaklaştı. Manisaspor ceza sahasına kadar gelinen ataklarda beceri noksanlığı öne çıktı. İkinci yarıda rakibe verilen öyle pozisyonlar var ki anlamak olası değil. Ve son dakikalarda gelen golle rahatlıkla 3 puanla lige başlangıç yapmaları gerekirken 1 puana razı oldular.

VOLKAN SABİT OYNAMALI
Bu maç yarınları kurtarmak açısından bir ders olmalı. Şenol Güneş bu oyun formatıyla sahaya çıktığı zaman fiziksel anlamda henüz yeterli olmayan Volkan Şen'i sağ kenarda sabit olarak düşünmeli. Çünkü dünkü gibi oyun içinde kenar değiştirdiğinde etkili olmayı bırakın takımı 10 kişi oynatıyor. Orta sahada Zokora'nın oyundaki durumu, Colman'ın yalnızlığı ve öndeki 4 oyuncunun da savunma görevlerini yapmaması özellikle büyük maçlarda Trabzonspor'un başını çok ağrıtır. Onun için özellikle orta sahayı bir adamla güçlendirerek şu anki oyuncu kadrosu 4-1-3-2 şeklinde düşünülmelidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA