Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu kadar kaçırırsan...

Maça arzulu ve istekli başlayan takım Trabzonspor'du. Galatasaray 4-4-2 oynayan bir takım. Bu sistemin en önemli oyuncusu Elmander. Çünkü orta sahaya destek veren bir isim. Elmander'in yokluğunda Trabzonspor bu yüzden orta sahada üstünlüğü kolaylıkla ele geçirdi. Zokora, Colman ve Alanzinho; orta sahada bir eksik kalan Galatasaray karşısında Trabzonspor'u karşı kaleye taşıyan isimlerdi.
Trabzonspor 1-0 öne geçtikten sonra da oyunun şekli tam Trabzonspor'un istediği gibiydi. Çünkü ilk yarının 25. dakikasından sonra Galatasaray tüm riskleri ele alıp çok adamla hücum etti. Kaptırdıkları toplarda Trabzonspor hızlı hücum girişimlerinde bulunarak 3'e 1 yakaladığı iki pozisyonu önce Burak'la, sonra Volkan Şen'le değerlendiremedi. Eğer Burak, Volkan Şen ve Olcan gerekli performanslarını gösterselerdi, çok farklı bir sonuçla soyunma odasının yolunu tutarlardı.

VOLKAN VE BURAK ATAMADI
İkinci yarıda ise Trabzonspor sonucu korumak adına geriye daha fazla yaslandı. Orta saha oyuncuları da savunmanın içine fazla girdiği için; Galatasaray, Trabzonspor yarı sahasına ilk yarıya göre daha fazla görünen takımdı. Zaman ilerledikçe Alanzinho ve Colman'ın fiziksel yorgunlukları ortaya çıktı. Önde Burak, Volkan Şen ve Olcan ayaklarına gelen topu çabuk kaybetti. Beraberliği getiren penaltı golünden sonra da Trabzonspor'un Volkan Şen ve Burak'la yine yararlanamadığı iki net gol pozisyonu var.
Sonuçta bana göre Trabzonspor dünkü maçta iki puanı bırakan takım. Çünkü böylesi büyük bir maçta bu kadar net gol pozisyonları ürettiğiniz zaman sonuca gitmek zorundasınız.
Hakem Cüneyt Çakır'a gelince... Kötü bir yönetim gösterdi. İlk yarıda kendisini alkışlayan Melo'ya sarı kart gösteremedi. Penaltı yanlıştı. Çakır, seyircinin baskısından kurtulamayarak kritik pozisyonları G.Saray lehine değerlendirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA