Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Üç puan kime lazım?

Kale önü tehlikelerinin çok az olduğu bir ilk yarı... Orduspor'un maçın ilk dakikalarında girdiği gol pozisyonu var. Trabzonspor'un ise hiç yok. Oyunda daha fazla orta alan mücadalelerinin ön plana çıktığını gördük. Orduspor, ilk yarıda topa daha fazla sahip olan takımdı. Ama top üçüncü bölgeye geldiği zaman Culio ve Stancu gibi hücumda becerikli ayaklarının yokluğundan dolayı etkin olamadılar.
Trabzonspor'da ise orta alanda Colman'ın yokluğu hücumda büyük sıkıntıları beraberinde getirdi. Bu maçta orta alanda Zokora ve Serkan gibi oyunun sadece savunma yönünü oynayan futbolcuların yanında Alanzinho topu öne oynamaya çalışan tek oyuncu idi. Ama topla çok az buluştuğu için ilk yarıda etkili olamadı. Hücumda ise Burak, Volkan Şen ve Halil çok uyumsuz bir görüntü içerisindeydiler. Birbirlerinden uzakta, sadece kişisel becerileriyle sonuca gitmeye çalıştılar. Kendi sahasında çok adam bulunduran rakipleri karşısında bırakın gol pozisyonu üretmeyi, etkili bir atak girişiminde bile bulunamadılar.

MERAL'İN KOLAY MAÇTAKİ HATASI
Maç öncesi iki takımın puan durumundaki yerlerine baktığımızda üç puana daha çok ihtiyacı olan taraf Trabzonspor'du. Bu yüzden devrede Şenol Güneş'in orta sahadaki bozuculardan birinin yerine Adrian'ı sahaya sürüp 4-4-2'ye dönmesini bekledim. Ama aynı 11'le sahaya çıktı. İlerleyen dakikalarda ilk yarıya göre kıpırdanmaya başlayan Volkan Şen'i çıkartması da yanlış bir tercihti. Sonlarda da Alanzinho'nun çıkıp bir bozucu daha Aykut'un girmesine hiç anlam veremedim.
Oyunun son bölümlerinde Orduspor daha atak olan taraftı. Kaleci Tolga özellikle yan toplarda hiç hata yapmayarak bir puanı korumayı bildi.
Trabzonspor'da kenardan gelen oyuncuların katkıları çok az. Demek ki konsantrasyonları düşük ve kendilerini hazır tutmuyorlar.
Hakem İlker Meral adına çok zor bir maç değildi ama ilk yarıda Selçuk Şahin'in taç çizgisi kenarında Burak'a yaptığı hareket sarıdan çok kırmızılıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA