Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

YGS ile yüksekokul tercih edebilirsiniz

Tercihlerin sonlarına yaklaştığımız bu günlerde, özellikle LYS puan türlerinde 180 puanı geçemeyen adaylara bir fırsat daha sunulduğunu unutmayalım. Sağlık Bilimleri ve Uygulamalı Bilimler yüksekokulları YGS puan türleriyle öğrenci kabul ediyor. Bu yüksekokulların, fakültelerle herhangi bir hak farkı yok. Tanıtım günlerinde gençler, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki bu bölümlerle ilgili, öğretim üyelerinden bilgi alırken, onlara kulak misafiri oldum. Şimdi bu bilgileri sizlere aktarmak istiyorum.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerinin kapılarını öğrencilerine açıyor. Bünyesindeki laboratuvar imkânları, deneyimli hocaları ve tam donanımlı derslikleriyle Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, öğrencilerine bu alanlarda kapsamlı bir donanım edinerek mezun olma imkânı sunuyor. Beslenme ve Diyetetik, beslenme konusunda toplum için gerekli sistemleri kuracak ve devam ettirecek profesyoneller yetiştiriyor. Fizyoterapi ve Rehabitasyon öğrencilerine kanıta dayalı ve alan çalışmalarını kapsayan bir eğitim sunuluyor. Hemşirelik öğrencileri ise, tam teşekküllü laboratuvarlarda, simülatörler eşliğinde el becerilerini artırıp hastanelerde klinik uygulamalar yaparak ve İngilizce dil hâkimiyeti yüksek hemşireler olarak mezun olabiliyorlar. Bu bölüme erkek öğrencilerin de kabul edildiğini göz ardı etmeyelim.
Öğrenciler, eğitimleri süresince, kendi programlarının yanı sıra üniversitelerindeki farklı programlardan birçok seçmeli ders alma şansına sahipler. Ayrıca, Hazırlık Programı'ndan sonra da devam ettikleri Tıbbi İngilizce Dersleri, mezuniyetlerinden sonraki akademik ve profesyonel çalışmalarına büyük ölçüde yardımcı oluyor.
Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, gelişen iletişim ve bilişim teknolojileriyle birlikte geçmişe kıyasla daha bilinçli, fiyat hassasiyeti yüksek ve tüketicilere doğru ürünü doğru koşullar, doğru yer ve zamanda sunabilecek öğrenciler yetiştiriyor. Uzmanlık gerektiren bu işkoluna yönelik olarak, güncel dış ticaret işlemleri ve finans usulleri konularında üst düzeyde uzmanlaşmış profesyoneller yetiştirmek hedefleri. Moda Tasarımı, öğrencilerin akademik ve uygulama ihtiyaçlarını eşit şekilde karşılayan bir eğitim sunuyor. Öğrencilerin modaya katkıda bulunmalarına olanak tanıyan program; dersler, seminerler, öğrencilerle birebir görüşmeler, sunumlar, atölye çalışmaları, yurtiçi/ yurtdışı ziyaretleri içeriyor. Bu program, moda alanında yetkin kaynakları içeren bir kütüphanesi, çevrim içi veri tabanları, çizim ve tasarım stüdyoları ile gerekli teknik ekipmanla donatılmış atölyeleriyle öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunuyor. Program, araştırma tabanlı, sürekli gelişen ve yaratıcı eğitim anlayışıyla modayı yeni baştan tanımlamayı hedefliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA