Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

İngilizce'yi cepten öğreniyorlar

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hazırlık Okulu, öğrencilerinin İngilizceyi daha etkili ve eğlenceli biçimde öğrenebilmeleri için bir Google Şirketi olan EnglishCentral ile yaptığı işbirliğiyle cep telefonu ve tabletlerde kullanılabilen bir program tasarladı. Üniversite, yenilikçi bakış açısı ile eğitim kalitesini yükseltmeye devam ediyor.
Hem bilgisayar üzerinden internet bağlantısıyla, hem de akıllı telefonlarla ve tablet bilgisayarlarla kullanılabilen bu program öğrencilerin İngilizce öğrenmesine yardımcı oluyor.
Hazırlık okulu müdürü Mehmet Atasagun'dan programla ilgili bilgi aldım.
Cepte İngilizce programıyla öğrencilerin ders dışında kalan zamanlarını daha verimli geçirmesi sağlanıyor.
İngilizce Hazırlık Programı ile birebir uyumlu olan bu program sayesinde öğrenciler sınıf içinde öğrendiklerini tekrar edebiliyorlar. İzledikleri videolarla dinleme yetilerini geliştirebiliyorlar. Ayrıca, aktivitelerle kelime dağarcıklarını zenginleştirebiliyorlar. İzle, öğren ve konuş bölümlerinden oluşan EnglishCentral programı, öğrencilerin izledikleri videolarda kelimelerin kullanışını görüp kavramalarını sağlıyor. Konuşma bölümünde öğrenciler daha önce izleyerek öğrendikleri kelimeleri mikrofon aracılığı ile sisteme okuyup programdan kelimenin telaffuzu ile ilgili anında geri bildirim alabiliyorlar. Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu haftalık ders programını destekleyici nitelikte tasarlanan ve sözlük özelliği de olan program, öğrencilerin haftalık kelime sınavlarındaki başarısına doğrudan etki ediyor. Bu program, hazırlık programının uygulandığı Washington DC ve Toronto'daki yerleşkelerde de kullanılabilecek.
Bahçeşehir Üniversitesi, bünyesindeki 48 farklı ülkeden gelen öğrencileriyle, bir dünya üniversitesi. Öğrencilerinin, dünya vatandaşı olması konusunda, en iddialı programlarından biri de dil öğrenme programı. İngilizce öğretim yapılan Hazırlık Okulu'nda öğrenciler, diğer uluslardan gelen öğrencilerle birlikte aynı sınıflarda İngilizce öğreniyorlar. Bununla beraber, Hazırlık Okulu'nun en önemli hedefi, öğrencilerini uluslararası standartlardaki yükseköğretimin gerektirdiği İngilizce dil bilgisi ve becerileriyle donatmak.
Ayrıca, öğrenciler Yurtdışı İngilizce Programı'yla (BESL) üniversiteye, ABD'de merhaba deme şansına sahipler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA