Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HASAN CELAL GÜZEL

İnternet andıcı rezaleti

Demokratik bir ülkede silâhlı kuvvetlerin görevi nedir? Kısaca ülkenin dışarıya karşı savunulması, yani 'millî savunma'dır.
Türkiye'de de Anayasa'nın 117. maddesinde millî savunma görevi düzenlenmiştir.
Ayrıca çeşitli kanunlarda TSK'nın ve Genelkurmay Başkanlığı'nın görev ve yetkileri hükme bağlanmıştır.
Düşünebiliyor musunuz? Milletin güvendiği ve üzerine titrediği Türk Silâhlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanlığı'nın kendi halkına karşı yürüttüğü 'psikolojik harekât' çerçevesinde 42 adet internet sitesi kurduruyor ve milleti meşrû ve demokratik yönetime karşı provoke etmeye çalışıyor. 'İnternet andıcı' diye anılan bu olayın failleri arasında, zamanın Genelkurmay 2. Başkanı da bulunuyor.
Hattâ, olayın tertipçilerinin başında eski Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un da yer aldığı iddia ediliyor.
Böyle rezalet görülmüş şey midir? Bu millet sizi besleyecek, büyütecek, en dolgun maaşları verdirecek, refah içinde yaşamanızı sağlayacak, siz de kalkıp milletin seçtiği temsilcilerine karşı olmadık komploları hazırlayacak ve emrinde olduğunuz Hükümet'i yıkmaya çalışacaksınız...
Bu, apaçık bir vatan ihaneti değil midir?...

***

Bu ihanetin artık herkes tarafından bilinmesi ve milletçe ne kadar korkunç bir komployla karşı karşıya bulunduğumuzun anlaşılması lâzımdır.
Şu tabloya bir bakınız; Devletin Genelkurmay Başkanlığı'nda 'Bilgi Destek Dairesi' diye bir birim kuruluyor. Daire'nin asıl görevi, millet temsilcilerine karşı komplolar düzenleyerek 'psikolojik harekât' uygulamak. 'İrticayla Mücadele' adı altında olmadık iftiralar atılıyor; tamamen milletin parasıyla finanse edilen çok sayıda internet sitesinde devletin Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'ına hakaretler savruluyor. Gazetelere kara propaganda yapılıyor. İrtica bahanesiyle darbe ortamı hazırlanmaya çalışılıyor.
Genelkurmay'ın açık internet sitesinde, demokrasiye karşı hayâsızca 'gece yarısı muhtırası' verdiriliyor.
Bundan da sonuç alınamayınca, Yargıtay Başsavcısı kullanılarak iktidardaki siyasî parti kapatılmak isteniyor. Başsavcı, Genelkurmay'ın andıçlarını yayınlayan internet sitelerini kullanarak iddianame hazırlıyor.
Bütün bu komplolar işe yaramayınca da Ergenekon Çetesi ile işbirliği hâlinde darbe hazırlıkları yapılıyor.
***

'İnternet Andıcı' rezaleti, Türkiye'de son dönemde nelerin olup bittiğini açıkça ortaya koyan ve herkesin anlaması gereken bir olaydır. Kendi millî savunma görevini bir tarafa bırakıp bütün mesaisini demokratik rejime ve milletin değerlerine karşı düşmanca tavır alarak tuzaklar kuranlar, bu aziz milletin 'Peygamber Ocağı' bildiği ordumuzun mensupları olarak kalamazlar.
Türkiye'de, demokratik şekilde uygulanacak ikinci bir 'vak'a-ı hayriye' gerçekleştirilmeli ve siyasete müdahale ederek darbeciliğe soyunanlar süratle tasfiye edilmelidir.
Bu süreçte, TSK'nın kendi içini temizlemesi ve demokrasiye karşı unsurların ilişiğini kesmesi esastır. Ancak bu sâyede ordunun itibarı zedelenmeden yenilenmesi ve daha da güçlenmesi sağlanabilir. Aksi takdirde, her zaman değişim ve dönüşümün öncülüğünü yapmış TSK, Türkiye'de demokrasinin ve değişimin ayak bağı hâline gelecektir.
TSK'daki yeni komuta kademesinin bu gerçeğin şuurunda olmasını ve kendi evini temizlemesini bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA