Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Bitkisel ürünlerin içeriğine dikkat

Eşim ismini bile duymadığım bazı bitkisel ürünleri kullanıyor. Bunların bir zararı olur mu? Ş.C./Artvin
Son günlerde Avrupa'da reçetesiz satılan 44 bitkisel ürünü inceleyen bir çalışma yayınlandı. Bitkisel içerikli takviyelerin yüzde 60'ında, içeriğin etikette yazandan farklı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bu bitkisel ürünlerin yarısında ise iddia edilen aktif maddenin bulunmadığı kanıtlandı.

YÜZDE 10'U GERÇEK
Yapılan araştırmada; bu ürünlerin sadece yüzde 10'unda kopya veya sahte olmayan bitkisel içerik bulunduğu da belirtildi. Bu nedenle; özellikle ekinezya, ginseng, gingko biloba ve diğer sık kullanılan bitkisel ürünleri alırken dikkatli olun.

ONAYLI ÜRÜN ALIN
Güvenilir, onay belgeleri olan ve nerede üretildiği belli markaları tercih edin. Bu ürünlerin ilaç olmadığını, ancak hekim tarafından medikal bir tedaviye ek olarak verildiğinde faydalı olacağını da hatırlatalım.

ASTIM HAMİLE KALMAYA ENGEL
Eşimle üç aydır çocuk denemesi yapıyoruz; sonuç alamadık. Çok endişeliyim, ne yapabiliriz? Y.İ./Elazığ
Öncelikle bir yıl denemelerine rağmen hamile kalamayan çiftlerde kısırlık açısından yönlendirme yapılıyor. Hemen paniğe kapılmayın. İltihaplı bağırsak hastalıkları, bazı bağışıklık sistemi sorunları, jinekolojik enfeksiyonlar gibi şikayetler; hamile kalmayı güçleştirebilir.

SAĞLIKLI BESLENİN
Son günlerde yapılan bir araştırma; astım hastalarının da daha zor hamile kalabileceğini gösterdi. Düzenli aldığınız bazı ilaçlar da hamile kalma şansınızı düşürebilir. Bu nedenle hekiminize danışın. Sağlıklı beslenin, egzersiz yapmayı unutmayın. Sigara ve alkolden uzak durun. Gerektiğinde hekiminiz bazı hormon testleri ile durumu araştıracak, yumurtalama takibi gibi önerilerde bulunacaktır.

YÜRÜYÜŞ KANSERDEN KORUYOR
Prostat kanserine yakalanmaktan korkuyorum. Korunmak için neler yapabilirim? F.H./Ankara
Son günlerde yapılan bir araştırma; hayat tarzında yapılacak değişikliklerin prostat kanserinden korunmanızı sağlayabileceğini gösteriyor. Her gün 30-40 dakika yürüyüş yapın. Omega-3 ve antioksidanlardan zengin, sağlıksız yağ ve kötü proteinlerden fakir bir diyet uygulayın. Böylece hücrelerinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA