Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Çinko desteğiyle gripten korunun

Çevremde herkes grip salgınına yakalandı. Bu salgından korunmak için neler yapmam gerekiyor. Önerebileceğiniz gıda takviyesi var mı? A.Y./Muğla
Geçtiğimiz günlerde Kanada'da gripten korunma yöntemlerini inceleyen yeni bir çalışma yayınlandı. Buna göre; sık sık elleri yıkamak ve salgın dönemlerinde çinko takviyeleri almak gripten korunmakta çok etkili.

KİMSEYLE ÖPÜŞMEYİN

Ancak çinko desteklerini hekiminize danışarak kullanmalısınız. Çünkü çinko fazlası mide bulantısı yaratabilir. Aynı araştırma; ginseng, ekinezya, C vitamini gibi desteklerin gripten korunmakta daha az etkili olduğunu ortaya çıkardı. Probiyotik takviyelerin ise oldukça faydalı olduğu görüldü. Grip salgınının olduğu dönemlerde kimseyle öpüşmeyin. Kalabalık yerlerde havalandırmanın çalıştığını kontrol edin. Ayrıca kaliteli uyku ve sağlıklı beslenme alışkanlığıyla bağışıklık sisteminizi güçlendirmelisiniz.

YÜRÜYÜŞ YAPMAK STRESİ AZALTIR
Eşim 47 yaşında ve aşırı stresli. İyice içine kapandı, kimseyle konuşmuyor. Ne yapabilirim? F.H./Isparta
Aşırı ve kronik stres; kortisol ve adrenalin gibi stres hormonları aracılığıyla vücudunuza pek çok hasar verir. Strese bağlı olarak; kilo fazlalığı, baş ve vücut ağrıları, bağırsak sorunları ve cinsel problemler oluşabilir. Stres; sağlık problemlerine veya depresyona neden olduysa; vakit kaybetmeden yardım almalısınız. Stresi yönetmede kullanabileceğiniz nefes-gevşeme teknikleri ve davranışçı yöntemler var. Amerika'da yapılan yeni çalışmalar; egzersiz ve yürüyüşün en iyi stres savarlar olduğunu gösterdi. Her gün 30- 60 dakikalık tempolu yürüyüşlerle vücudunuzdan stres hormonlarını atabilirsiniz

ERKEKLERİN YARISININ MEMESİ BÜYÜK
22 yaşındaki oğlumda meme büyümesi var. Bu, neden olur, çözümü var mıdır? J.N./Sinop
Jinekomasti olarak bilinen erkek tipi meme büyümesi yetişkin erkeklerin neredeyse yarısını etkiliyor. Ergenlik döneminde bu sorun daha da sık görülüyor. Jinekomasti; ilerleyen yaşlarda testosterone veya tiroit hormonundaki dengesizlikler, bazı karaciğer hastalıkları, genetik sorunlar, kanserler ya da ilaçların yan etkisi olarak oluşabilir. Bu nedenle oğlunuz öncelikle bir tıbbi incelemeden geçsin. Kilo vermek bu konuda mutlaka yararlı olacaktır. Gerektiğinde estetik operasyonlardan yardım alabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA