Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Kadınlara saç ekimi yapılır mı?

"Saç derimde yer yer boşluklar oluşmaya başladı. Kadınlara da saç ekimi yapılabiliceğini duydum. Böyle bir şey olabilir mi?" L.S./Isparta
Araştırmalar, kadınların yüzde 30'undan fazlasında saç incelmesi veya dökülmesi şikayeti olduğunu gösteriyor. Erkeklerde genelde androjenik tip yani ön, şakak ve tepe bölgelerinde saç dökülmesi görülürken, kadınlardaki saç dökülmesi daha yaygındır. Bu da saç ekiminin kadınlarda uygulanmasını zorlaştırır. Yine de ekim yapılacak saç bölgesinin doğru tespiti ile kadınlara da saç ekimi uygulanabilir. Öncelikle tiroid sorunları, protein, demir, B12 eksikliği gibi beslenme yetersizlikleri, deri enfeksiyonları veya kullanılan ilaçlara bağlı yan etkileri araştırmak için mutlaka uzman bir hekime danışın. Gebelik sonrası saç dökülmelerinin genelde geçici olduğunu bilin. Aşırı stres ve depresyonun da kadınlardaki saç dökülmesinin ana nedenlerinden biri olduğunu unutmayın.

YÜKSEK ŞEKER HAFIZAYI ETKİLİYOR
"Şeker hastalığı hafızayı zayıflatıyor diye duydum. Bu doğru mu?" K.A./Kayseri
Mayo Clinic tarafından yapılan bir çalışmaya göre;
65 yaşından önce şeker hastalığı gelişen hastalarda,
10 yıl veya daha uzun süredir şeker hastalığı olanlarda,
İnsülin tedavisi alanlarda,
Kan şekerini doğru aralıklarda kontrol edemeyenlerde,
Şeker hastalığına bağlı komplikasyonlar yaşayanlarda hafıza problemlerinin görülme riski artıyor. Dolayısıyla kan şekerinizi dikkatle kontrol altında tutun. Şu anda gördüğünüz ilaç tedavisi bunu başarmaya yetmiyorsa, ilaçlarınızı ve beslenme şeklinizi değiştirmek için doktorunuzla görüşün.

GECE ALINAN ALKOL UYKUYU BÖLER
"Her akşam sabaha karşı uyanıyorum. Acaba akşam aldığım alkolün etkisi olur mu?" J.O./Mersin
Akşam saatlerinde alkol tüketmek, gecenin ilk saatlerinde daha rahat ve derin bir uyku uyumanıza yardımcı olsa da gecenin geri kalanında uykunuzu böler. Üstelik kadınlarda bu risk çok daha fazladır. Gece uykunuzdan en az 20 dakika kaybetmek istemiyorsanız, uyku saatinize iki-üç saat kala alkol tüketmeyin.

BİR KADEH YETERLİ
Kadınların daha hassas olduklarını ve günde bir kadehten fazla alkol tüketmemeleri gerektiğini de hatırlatalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA