Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Teşekkürler Obama

Barack Obama, Müslüman dünyaya seslenirken, Türkiye'de çözümsüz kalan bir soruna da parmak bastı. Şöyle dedi: "Batı'da başını kapatmayı seçen kadının daha az eşit olduğuna dair bir görüş var; ben bu görüşü reddediyorum. Asıl eşitsizlik, bir kadının eğitim hakkının elinden alınması."
Teşekkürler Obama... Türk seçkinlerine yıllar yılı anlatamadığımız bir gerçeği birkaç cümle ile sade bir biçimde ortaya koyduğun için. Maalesef, bizim Anayasa Mahkememizin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki Türk hâkimin görüşlerinden etkilenerek, "başörtüsünün eşitsizlik yarattığına" dair düşünceler, AİHM kararlarında yer almıştır. Oysa reşit olan bir kadının özgür tercihiyle başörtüsü taktığı, en azından bunu böyle varsaymak gerektiği ortada. Velev ki baskı altında başını örtmüş olsun... siz başı örtülü diye onun eğitim hakkını elinden alırsanız, daha büyük eşitsizlik yaratmış olmaz mısınız?
İşte Barack Obama, bu basit gerçeği ifade ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA