Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yumruk

Önce Ahmet Türk'e, sonra da Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yumruk... Tabii, Deniz Baykal'a atılan yumurtaları da unutmamak lâzım. Van olayını, bir kenara bırakıyorum. Çünkü Baykal'ın, Van AK Parti teşkilâtını suçlayan iddiaları mevcut. Doğrudur, yanlıştır ama o mesele iki parti arasındaki siyasi çekişmenin ürünü gibi görünüyor. Diğerleri münferit bir olay mı, yoksa arkasında organize güçler var mı? Polis bunu araştırıyor.
Yumruk meselesi, Kürt açılımı konusunda ne kadar özenli davranılması gerektiğini ortaya koydu.
Şehit cenazesinde Bakan Taner Yıldız'ın saldırıya uğraması, 8 Haziran 2007'de yayınlanan, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın bir açıklamasını da hatırlattı. Gene gece yarısı internete düşmüştü ve şöyle deniliyordu: "Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin beklentisi, bu tür terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesidir."
Ve o günden sonra şehit cenazelerinde AK Parti'nin hükûmet üyeleri yuhalanır oldu. Kötü muamelelere maruz kaldılar. Bana sorarsanız, o günkü hadiseler organize hareketlerdi ve işaret fişeğini Genelkurmay Başkanlığı'nın basın açıklaması yakmıştı. Bu iddiamızın doğru olabileceği, artık şehit cenazelerinde hükûmet üyelerinin yuhalanmamasından da belli değil mi? Büyükanıt'ın bildirisi, cumhurbaşkanlığı seçimleri turlarına ve Temmuz 2007 genel seçimleri öncesine denk geliyordu. Seçimden sonra taşlar gene yerine oturdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA