Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP'den beklenen özür

Genç Siviller, 27 Mayıs'ı, 24 saat boyunca çeşitli etkinliklerle andılar. Kamuoyuna şöyle seslendiler: "Son 50 yılını, hesabı sorulamamış darbelerle geçiren bir ülkenin çocuklarıyız. Alparslan Türkeş'in, 'Sevgili vatandaşlar, dün gece yarısından itibaren bütün Türkiye'de, Türk Silâhlı Kuvvetleri memleketin idaresini ele almıştır' dediği açıklamanın üzerinden 50 yıl geçti. Radyolarda yükselen bu sözler, 10 yıl sonra bir mektup oldu, 20 yıl sonra siyah/beyaz TV ekranından konuşan bir general oldu. Yıllar geçti, bir MGK bildirisi şeklinde yazıldı, altına imzalar atıldı ve en sonunda internete düştü. Aslında sözler aynıydı, niyetler aynıydı, yapanlar aynıydı, sonuçlar aynıydı. Bunlar, kendilerini ülkenin tek sahibi görenler... 'Halkı başı boş bırakırsan, ya davulcuya varır, ya zurnacıya' anlayışını kendilerine hayat felsefesi haline getirenler...
Dünyada hiçbir zulüm, hiçbir adaletsizlik 50 yıl süremez, sürmemeli.
Darbeyi gerçekleştiren askeri cunta adına Genelkurmay Başkanı'nı; darbecileri yüreklendiren CHP adına, CHP'nin yeni genel başkanını; darbe düzeni için gerekli hukuki altyapıyı hazırlayan profesörler adına, İstanbul Üniversitesi rektörünü; darbe öncesi ve sonrası yayınlarıyla darbeye destek veren meslektaşları adına gazete genel yayın yönetmenlerini, 27 Mayıs mağdurlarından, onların yakınlarından ve 50 yıldır askeri vesayet altında yaşamanın bedelini başka darbelerle, idamla, işkenceyle, faili meçhul cinayetle, fakirlikle, adaletsizlikle ödemek zorunda kalmış bütün yurttaşlardan ÖZÜR DİLEMEYE çağırıyoruz."

***

Genç Sivillerin bu çağrısına aynen katılıyorum. Türkiye, artık geçmişiyle yüzleşmeye başlamalı. Sadece "27 Mayıs darbesi kötüdür" demek yetmez. Özür dileme zamanı gelmiştir. Meselâ, CHP'nin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk adımı atan kişi olsa, kim bilir ne büyük bir sempati toplar. Ertuğrul Özkök, dünkü yazısında, Menderes'in Anıt Mezarı'nın ziyaret edilebileceğini hatırlatmış Kılıçdaroğlu'na. Gerçekten de, o ziyaret ve CHP adına dilenecek bir özür, çok farklı kitlelerde heyecan yaratacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA