Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Türe ve Avar

AYDIN Ayaydın, yazısının sonunda, Ankara hâkimi Hayrettin Türe ile Üsküdar savcısı Celal Avar'ın "Bakanlık listesinde" yer aldığını, buna rağmen, Adalet bakanlığı adına ülke genelindeki hâkim ve savcıları arayan birilerinin, Hayrettin Türe ve Celal Avar'a oy verilmemesini istediğini ileri sürüyor ve yazısını şöyle tamamlıyor: "Bu nedenle o iki isim seçilemedi."
Oysa ikisi de seçildi; yedek olarak HSYK'ya girdi. Birinci gelen İbrahim Okur 6 bin 401 oy alırken, HSYK'ya 5 bin ve 4 bin küsur oyla seçilenler de var. Bu durum, sandığa giden hâkim ve savcıların, "blok oy" kullanmak yerine, isimler arasında tercih yaptığını da gösteriyor. Yani, elde bir liste varmış, olduğu gibi o listeye oy verilmiş iddiası doğru değil. Çünkü alınan oylar arasında zaman zaman bini, iki bini bulan farklılık var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA