Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kâğıttan kaplan!

CHP Genel Başkan yardımcısı Süheyl Batum, önce Silivri'deki "aydınlara" selâm çaktı; bazılarının milletvekili adayı yapılabileceğini söyledi... Şimdi de, Türk Silâhlı Kuvvetlerini, "yetersiz kaldığı" için eleştiriyor: "Meğer kâğıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz; meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar."
TSK, topuyla, tüfeğiyle, yurt çapında teşkilâtlanmasıyla dimdik ayakta. Belli ki, Batum, TSK'nın, darbe iddiasıyla tutuklanan askerleri yargıya teslim etmesinden hoşnut değil. Bu yüzden "kâğıttan kaplan" diyor.
İki hafta önce (24 Ocak 2011) Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamayı hatırlayınız: "Türk Silâhlı Kuvvetleri, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve anayasal değerlere bağlı bir kurum olarak, 'aksi yönde yapılan telkinlere rağmen', yargı sürecini sabır, sükûnet ve itidalle izlemektedir."
İşte Süheyl Batum, "aksi yönde telkinleri" temsil ediyor. Türkiye'de hep böyle olmadı mı? Hep bazı siviller, askerin eteğinden çekti durdu. "İktidar gayrimeşru yollara sapıyor, hakem rolünü oyna" dedi. Bir zamanlar ülkemizde, sivillerin bu tavırları normal karşılanırdı. Ama, artık işbirlikçiler de, askerlerin yanı sıra yargılanıyor. Bir zamanlar, "Ordu+CHP=İktidar" formülü geçerliydi. CHP, Ecevit'le birlikte boynundaki bu yaftayı söküp atmıştı. Deniz Baykal, partisini, gene katı laikçi ve işbirlikçi noktaya geri döndürdü.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun işi zor. CHP'yi bir o yöne bir bu yöne çekiştiriyorlar. Bakalım, doğru yolu bulacak mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA