Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ankara'yı sis mi bastı?

ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir'in zor günler geçirdiğini tahmin edebiliyorum. Ama bence o makamda daha fazla kalmasın. Zira arkadan ikinci sınav geliyor. Herkeste bir güvensizlik var. LYS de aynı sistemle yapılır ve gene acemilik sonucu böyle bir şifreleme ortaya çıkarsa ne olacak?
Savcılık, incelediği kâğıtlardan şifrenin birileri tarafından kullanılmadığı sonucuna vardı ve takipsizlik kararı verdi. Ben de baştan beri hile yapılmadığını düşünüyorum. Çünkü hile yapmak isteyen, doğrudan cevapları istediği kişilere dağıtır; bu daha kolay. Aynı savcılık, "görevi ihmalden" Ali Demir'in soruşturulmasını da talep etti. Ortada bir acemilik varsa, kurumun başındaki kişi bunun sorumlusudur. YÖK, olayı inceledi; önümüzdeki günlerde soruşturmaya müsaade edip etmeyeceği anlaşılacak. Bence, kamuoyunun hissiyatına kulak vermek gerekiyor. YÖK'ten soruşturma izni çıkmazsa, inanın tartışma daha da büyüyecek.
Acemilik, sadece algoritmanın hatalı uygulanmasından kaynaklanmıyor. Cevap anahtarları da yanlış değerlendirilmiş. Şimdilik 30 kadar kişiye "Puanlarınız düşük hesaplanmış" diye bildirimde bulunuldu. Daha cevap bekleyenler var. Tabii bu arada, haksız yere yüksek puan almış, fakat buna sesini çıkartmamış olanlar da bulunabilir. Nereden mi biliyorum? Madem bir sınavda yüksek puan alanlar düşük gösterildi, mantıken, benzer hatalar düşük puan alanları da etkilemiştir. Tam bir arapsaçı. Bütün bu kargaşanın sorumlusu, tabii ki en baştaki kişi. Yani Prof. Ali Demir. YÖK, soruşturma izni vermezse, bence, Başkan Yusuf Ziya Özcan ve arkadaşları da bu sorumluluğa ortak olacaktır. Konu orada da bitmeyecek, hükümet de okkanın altına gidecektir. Bilemiyorum Ankara'yı sis mi bastı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA