Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Gazze davası

Peşinen söyleyeyim, İsrail, benim gözümde Filistin halkına karşı bir insanlık suçu işlemektedir. Gazze ablukası, o bölgede yaşayanları açlığa, hastalığa ve yoksulluğa mahkûm etmektedir. Ama Birleşmiş Milletler'in raporu farklı çıktı. Efendim... Mavi Marmara seferini organize eden İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) faaliyetleri konusunda soru işaretleri varmış, bu yüzden kıyıdan 72 mil açıkta (uluslararası sularda) gerçekleşen İsrail'in müdahalesi, "kendini koruma amaçlı olduğu için" meşru sayılırmış vs...
Türkiye'nin buna tepki göstermesi doğal. Rapor, New York Times'e sızdırılmasaydı, belki ABD'nin arabuluculuğuyla, uzlaşma sağlanabilirdi. Ama maalesef Gazze ablukasını meşrulaştıran rapor, kamuoyuna duyuruldu. Türkiye çok sert bir tepki gösterdi. Acaba bu tavır, soğukkanlı bir tahlilin mi, yoksa ideolojik bir bakış açısının mı ürünü? Meydan okurken, işin sonunu düşünüyor muyuz, yoksa duygusal bir tepki mi bizimkisi? İslâm dünyasındaki sorunları kucaklarken, Türkiye'nin menfaatlerini riske mi atıyoruz?
Sadece bu soruları sormakla yetiniyor ve kesin cevap vermeden önce bir süre daha gelişmeleri izlemek gerektiğine inanıyorum. Uzun yıllar dış politikamızda Kıbrıs faktörü olumsuz bir rol oynadı. Hâlâ sorun çözülmüş değil. Acaba şimdi Kıbrıs davasının yanı sıra, bir de "Gazze davamız" mı oldu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA