Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Savaşa hayır

Suriye, hava sahasına giren F-4 Türk keşif uçağını düşürdü. Oysa sınır ihlâli olsa dahi, önce uyarması, daha sonra kanatlara ateş etmesi ve uçağı inmeye zorlaması gerektiği belirtiliyor. Suriye, hatasını kabul etti; özür diledi. Türkiye ile birlikte arama çalışmalarına devam ediyor. Yanlışlıkla olmuş!!! Aramız bu kadar gerginken, yanlışlığa inanmak mümkün mü? Ama her halükârda, bu tatsız gelişmeyi vesile bilerek Suriye ile savaşa girecek değiliz. Kimsenin aklından böyle bir çılgınlık geçeceğini düşünmüyorum dahi.
Suriye ile ilişkileri bu kadar germek kime fayda sağladı? Esad yerinde oturuyor. Üstelik, PKK için yeniden bir üs haline geldi Suriye. 2 yıl önce sıkı fıkı dosttuk. Şimdi, birbirinden kıyasıya nefret eden iki düşmanız.
Türkiye 1. Dünya Savaşı içine fark etmeden çekilmişti. Çanakkale Boğazı'ndan giren 2 Alman gemisine Yavuz ve Midilli adları verildi. Türk bayrağı asılan bu gemiler, Rus kalelerini topa tuttu. Rusya, Osmanlı Devleti'nin kendisine savaş ilan ettiğini belirterek karşılık verdi. İşte bütün bu gelişmeler, "sonun başlangıcı" oldu. Elbette bugün böyle bir delilik yapacak değiliz. Ne de olsa yurtta sulh cihanda sulh ilkesine cumhuriyet dönemi boyunca hep sadık kaldık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA