Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çiller Özel Örgütü!!!

Gazetecinin hafızası kıt. Belki de o kadar önemli olaylar peş peşe geliyor ki, her şeyi akılda tutmak mümkün değil. Ama ben hatırladım. Milliyet'in 31 Aralık 2012 Pazartesi günkü manşetini görünce, 28 Şubat sürecinde bu haberin gazetelerde yer aldığı hemen aklıma geldi. Çünkü bu konuda hem yazı yazmıştım, hem de "Her Taşın Altında The Cemaat mi Var?" kitabımda bundan söz etmiştim. Hemen eski defterleri karıştırdım. Milliyet'in yılın son günü patlattığı bombanın içinin boş olduğu gerçeğini gördüm. Neden mi boş, izah edeyim:
1998 Şubat ayında "İşte MİT raporu" diye bir belge gazetelere düştü. Susurluk olayı patlak verince, MİT Başbakan Erbakan'a 17 Aralık 1996'da bir bilgi notu ulaştırmıştı. Bu notta 58 isim yer alıyordu. O rapor, MİT Müsteşarı Sönmez Köksal tarafından Erbakan'a sunulmuştu. 58 isim arasında Tansu ve Özer Çiller'in, Mehmet Ağar'ın, Mehmet Eymür'ün, çok sayıda mafya mensubunun, hatta Fethullah Gülen'in bile adı vardı. 1998'de gazetelerde yayınlanan MİT'e ait bilgi notunun bir bölümü kamuoyundan özenle gizlenmişti. Bugün de gizleniyor. Çünkü o raporun her sayfasının altında bütün bilgilerin basından, özellikle Doğu Perinçek'in Aydınlık adlı dergisinin 22 Eylül 1996, 17 ve 24 Kasım 1996 tarihli nüshalarından alındığı belirtiliyordu. Azerbaycan darbesi iddiaları, Çiller Özel Örgütü'ne ilişkin haberler hep basın kaynaklarından derlenmişti.
Dediğim gibi her sayfanın altına "İddialar basından alındığı biçimde aktarılmıştır" diye ibare düşülmüştü. Zaten, bu bilgileri Erbakan da o tarihte kamuoyuyla paylaşmıştı. Demek Milliyet'teki haberin yeni bir tarafı da yok.
O raporda, meselâ Fethullah Gülen'in CIA bağlantısı şu şekilde anlatılıyordu: "Gülen, eski CHP milletvekili Kasım Gülek ile yakındır. Gülek, Moon Tarikatı üyesidir. CIA bu tarikatla işbirliği halindedir. Dolayısıyla Fethullah Gülen de CIA ile ilişkilidir."
Aynı rapor, Gülen ile mafya arasındaki münasebeti de şöyle bir mantığa dayandırıyordu: "Haluk Kırcı, Türkmenistan'da bulunduğu sırada 'Hoca efendinin görüşlerine inanıyorum' demiştir. Çatlı'yı İsviçre'deki cezaevinden CIA kaçırmıştır; daha sonra Haluk Kırcı ölen Çatlı'nın yerine geçmiştir." Haluk Kırcı, Fethullah Gülen'e sempati duyduğuna göre, bir ucu CIA ve Mossad'a, diğer ucu Susurluk'a dayanan karışık bir yumak işte bu şekilde ortaya çıkmıştır.
Beni hayrete düşüren, medyanın, yeni bir şeymiş gibi, Şubat 1998'de, kamuoyunu yönlendirmek amacıyla paylaşılan bilgileri, ısıtıp yeniden gündeme getirmesidir. Bu raporun arkasında tekrar hatırlatalım: Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesi var. Doğu Perinçek Ergenekon sanığı. Zaten MİT'in yazdığı o bilgi notu da, kaynak olarak Aydınlık dergisini gösteriyor. Özellikle gazeteciler hafıza zaafına uğrayınca, fark etmeden tehlikeli misyonları üstlenmiş oluyorlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA