Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Direnme hakkı

CHP, "direnme hakkının" anayasaya girmesini arzu ediyor. Gelecek kuşakların özgürlüğü, huzur, refah ve mutluluğu için meşruiyetini yitirmiş herkese karşı direnme hakkı kullanmayı içeren bir anayasa talep ediyor.
Bazıları, "CHP darbe hakkı istiyor" diye yorumladı bu gelişmeyi. Meselâ, Star gazetesi... Böyle yorumlanmasının bir sebebi var.
O da 1961 Anayasası'nın Başlangıç bölümü. 1960 darbesinden sonra kabul edilen 1961 Anayasası'nda, "Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak, 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk milleti" ibaresi bulunmaktaydı. Üstelik bu anayasa, CHP ağırlıklı bir Kurucu Meclis tarafından kaleme alınmıştı. Demokrat Parti'yle en ufak ilişkisi bulunan hiçbir yurttaş, Kurucu Meclis'e girememişti.
CHP şimdi "direnme hakkından" söz edince, ister istemez hepimiz o günleri hatırlıyoruz: "CHP+Ordu= İktidar" günlerini...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA