Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Bıçak sırtındayız

Barış havasının Güneydoğu bölgesinin ekonomisine olumlu katkı sağlayacağı ortada. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, 218 firmanın yer için kendilerine başvurduğunu açıkladı. 3 bin 200 dönümlük yeni organize sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini verdi.
Hürriyet'ten bir haber (14 Nisan 2013)... "Yüksekovalılar 6-7 aydır iklimin değiştiğini söylüyor. Gaz bombalı, taşlı protestolar yerine, konserler, projeler konuşulmaya başlanmış. Ezgi'nin Günlüğü ile coşan Yüksekovalılar, nisan sonunda Moğollar'ı bekliyor."
Ama her an, her şey alt üst olabilir. PKK'lılar sınır dışına çıktıktan sonra, ikinci aşamaya geçeceğiz ve demokratikleşme yolunda, yasalarda temizlik başlayacak. Yeni anayasa faaliyeti hızlanacak. Bakalım, bu sahada gerekli adımları süratle atabilecek miyiz?
PKK'lılar sınır ötesine geçiyor ama dışarıda silâhlarını muhafaza edecekler. Öcalan bunu zaten ifade etti. "Çekilirsek gerilla biter görüşüne katılmıyorum; Suriye'de 50 bin, Kandil'de 10 bin, İran'da 40 bin var..." dedi. (Milliyet'te yayınlanan tutanaklar.)
Silâhlar, "eşit vatandaşlık" ve "tam demokrasi" sağlandığı takdirde ancak tamamen terk edilecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA