Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

28 Şubat ve medya

28 Şubat iddianamesi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Star gazetesinin haberine göre, medyanın 28 Şubat'taki rolüne ilişkin ayrı bir soruşturma açılacakmış. Savcıların, ifade işlemlerine başlaması bekleniyormuş.
28 Şubat'ın bir darbe olduğuna inanıyorum. Batı Çalışma Grubu'nu kuran ve aktif bir şekilde bu faaliyetin içinde yer alan askerlerin yargılanması doğal. Ama neden herkes tutuklu?
Tutuklular arasında tek sivil, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz. Gürüz, soruşturmaya çağrılınca, yurtdışından hemen Türkiye'ye dönüp savcının karşısına çıkmıştı. Demek kaçma gerekçesi yok. Gürüz ile askerler arasında ne gibi somut bir ilişki bulundu? Yoksa üniversitede başörtüsünün yasaklanmasına ön ayak olduğu için mi cezalandırılıyor?
Eğer Star'ın haberi doğruysa bu dava da, çok büyük tartışmalara, itirazlara yol açacaktır. Gazetelerin 28 Şubat'a destek verdiğini biliyoruz. Ama medya mensupları doğrudan talimat alarak mı süreci desteklediler? Yoksa Refahyol'u laikliğe bir tehdit olarak gördükleri için mi 28 Şubat kararlarına ve hükümetin düşmesine arka çıktılar? Bunu bilmek kolay değil.
"Ona da deydi, buna da" diyerek, işin sulandırılmaması gereğine inanıyorum.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA