Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Referandum

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüştükten sonra ılımlı ve yatıştırıcı bir konuşma yaptı. Hatta referandumdan bile söz etti: "Gezi Parkı için büyükşehirde referandum yapılabilir"
Bence, bu bir çıkış yolu olabilir. CHP'nin de onayını alan ve Büyükşehir Belediyesi'nden oybirliğiyle geçen Taksim Yayalaştırma Projesi değil ama henüz ihale edilmeyen Topçu Kışlası pekala referanduma sunulabilir. Sandıktan çıkan sonuca herkes rıza gösterecektir. Kaldı ki bu konuda hâlâ hukuki süreç işliyor. Topçu Kışlası'nın yapılabilmesinin önü 17 Ocak 2012 tarihli plan tadilatıyla açıldı. Plan tadilatı aleyhine 1. İdare Mahkemesi'nde yürüyen bir dava mevcut. Ayrıca Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin başvurusu üzerine, 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Zaten şartlar böyleyken inşaat başlayamaz.
Referandum için süre var. İnşallah sağduyu galebe çalar ve İstanbul'un geleceğiyle ilgili halka danışılır. Bu da kent tarihimizde bir ilk olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA