Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

İşçi Partisi ve Mısır devrimi!!!

Mısır'da darbe mi oldu? Yoksa askeri müdahale mi? Kimileri, "darbe" demekten çekinmiyor; ABD gibi kimi ülkeler ise, darbe yapılan ülkelere kanunları yardım etmeye müsait olmadığı için, "darbe" lâfını telâffuz etmiyor. Ama genelde demokrasiyle yönetilen memleketler, seçilmiş bir cumhurbaşkanının askeri müdahaleyle devrilmesine karşı çıkıyor. Bölgesindeki demokratik gelişmelerden kaygılanan Suudi Arabistan ise, pek memnun görünüyor. Memnuniyet duyan biri daha var. Bir siyasi parti... İşçi Partisi. Ulusal Kanal'daki yayınları takip etseniz, şaşıp kalırsınız. İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey "Şanlı Mısır devrimini" selâmladı. İşte sözleri: "Ayağa kalkan Mısır halkı, diktatör bozuntusu Mursi'yi devirmiştir. Mısır'daki büyük devrimi, Türk milletinin haziran ayaklanmasının ateşiyle selâmlıyorum. Bu devrime darbe yaftası yapıştıranlar, emperyalizmden beslenen, halka tepeden bakan bir anlayışı temsil ediyor. 20 milyonun katıldığı bir darbe olur mu? Bunlar için, ancak ABD'nin oğlanları darbe yaptı mı anlamlı ve önemlidir. Darbe demek, korkunun işaretidir. Korkuyorlar... Bölgedeki emperyalizme karşı direnen halktan korkuyorlar. Mısır'da laiklik, çağdaşlık kazandı. Ortaçağ, BOP Eşbaşkanlığı kaybetti. Sıra BOP Eşbaşkanlarına geldi; Abdullah Gül'e ve Tayyip Erdoğan'a geldi. Türk milleti büyük millettir; ayağa kalktı mı işini bitirmeden oturmaz. Haziran ayaklanmasına da darbe diyorlardı. Evet darbe, ama onların anladığı anlamda Amerikancı bir darbe değil. Halk devrimi..."
Doğu Perinçek, darbeci mi, değil mi diye düşünenlere işte bir ipucu. Anti-Amerikancı, antiemperyalist, ulusalcı oldunuz mu, askerle işbirliği yapıp iktidarı devirebilirsiniz. O zaman bunun adı darbe değil, devrim olur. Yalnız, Mısır'ın yeni hâkimlerinin antiemperyalist olduğu da pek söylenemez. Baksanıza iktidara gelir gelmez askerler, Gazze sınırındaki onlarca tüneli yıkıp, tek geçiş kapısı olan, Refah Kapısı'nı kapattı. İsrail'in işine gelen bir çizgiyi benimsediler. Tabii bir de, Suudi Arabistan'la araları çok iyi. Suudi Arabistan çağdaş ve antiemperyalist mi?
Mısır'la Türkiye arasında bir benzerlik kurmak ya da Tahrir Meydanı'yla Taksim'i mukayese etmek, gerçeklere hiç uymuyor. İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, iyi ki konuştu. Türkçemizdeki güzel bir deyimi hatırladım: "Şecaat arz ederken, merdi Kıpti sirkatin söyledi." Yani ayıbını açık etti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA