Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kombine taahhütnamesi

İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla işbirliği yapmak suretiyle, yeni bir düzenleme getiriyor. Muammer Güler açıkladı: "Tribünlerdeki yasa dışı gösteriler veya spor ahlâkına uymayacak davranışlar içine, siyasi ve ideolojik anlamdaki kötü tezahüratı da koyuyoruz. Siyasi ve ideolojik tezahüratın sporun ruhuyla bağdaşmadığı kesindir. Hakaret de bunun içindedir" dedi.
Beşiktaş Kulübü'nün taraftara imzalattığı taahhütnamede şöyle maddeler mevcuttu:
"1) Toplumsal, siyasi ve ideolojik olaylara sebebiyet verecek şekilde bir kişiyi veya grubu veya zümreyi hedef alarak hakaret etmeyeceğimi, 2) Hakaret içeren sloganlar atmayacağımı taahhüt ederim."
Görüldüğü gibi, Beşiktaş'ın imzalattığı taahhütnamede "hakaret" vurgulanıyor. Güler'in açıklamasında ise, "siyasi ve ideolojik anlamdaki kötü tezahürat" cümlesi kullanılıyor. Arada önemli bir fark var. Sözgelimi, siyasi iktidar aleyhine slogan atmak da, kötü tezahürat içine girer ama hakaret değildir. Yetkililere bu noktanın netleştirilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Spor Çalıştayı'nda herkesi bağlayacak bir karar çıkacaksa, açıkça "hakaret içeren slogan" denilmeli. Ayrıca, yasaklarla olumsuz tezahüratı önlemek de mümkün değil. Önemli olan gönülleri kazanmayı başarmak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA