Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Laiklik ve başörtüsü

Cumhuriyet gazetesinde Cüneyt Arcayürek, Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan'ı hedef alan çok ağır bir yazı yazmış. Hayrünnisa Gül'ü "At gözlüğüne benzer türban; iki kaş, iki göz, bir burun ve ağzı açık. Bir de eli" diye tarif ediyor. Emine Erdoğan için de "Baştan aşağı kapalı, siyahlar giymiş, şişmanlıktan adeta yuvarlanarak yürüyen Emine Hanım" diyor.
Belli ki sırf tesettürlü olduğu için bu iki kadını aşağılıyor Arcayürek. Başörtüsünü eleştirerek, sözde laik cumhuriyeti savunuyor. Ama, geniş kitleler nezdinde laikliği antipatik hale getiren, inançlı kesime tepeden bakan işte bu zihniyet.
Çağdaşlık, giyim kuşamda değil, kafanın içindedir; hoşgörüdür; ayrımcılığa karşı çıkmaktır. Laiklik de, din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır. Yani, başı açık ve başı örtülü kadın eşit haklara sahiptir. Türkiye maalesef, bu gerçeği kabul edemeyen sözde aydınlar yüzünden büyük acılar çekti. Husumet derinleşti.
28 Şubat, bu kutuplaşma üzerinden gerçekleşti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA