Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP çıkmazı

CHP Türkiye'nin siyasetini kilitliyor. Lütfen bu partinin sempatizanları alınmasın; sadece bir tespit yapıyorum.
Şanssızlık, CHP'nin devleti kuran parti olmasından kaynaklanıyor.
Bir yanıyla değişime yönelse de, diğer ayağıyla statükocu bir dünya görüşüne saplanıyor.
Yeniliğe açık, özgürlükçü, sosyal demokrat bir yapı haline gelemiyor.
Türkiye özgürlükçü sol tecrübesini Ecevit ile yaşadı. Ecevit, "ortanın solu" sloganına gerçeklik kazandırdı. Statükocu ekipten kurtularak, CHP'yi varoşların, dar gelirlilerin partisi haline getirdi; laiklik yorumunu da yumuşattı. (Mamafih Merve Kavakçı olayında çok kötü bir sınav verdi ve inançlara saygılı laiklik söyleminin içini boşalttı.) Ama bu olay istisna tutulursa, Ecevit'in dindar çevrelerle samimi ilişki kurduğunu, özellikle Gülen Cemaati'ne yakın olduğunu biliyoruz. Bugünkü CHP ise, laiklik karşısında takındığı bağnaz tavrıyla, geniş kitlelere açılamıyor. Bu yüzden, sahilleri kazanıyor ya da zenginlerin yaşadığı ilçelerden oy alıyor. Ecevit zihniyeti sola hâkim olsaydı, AK Parti bu kadar alternatifsiz kalmayacaktı.
Tam "Değişti, bak üniversitelerdeki başörtüsünü onayladı" diyorsunuz, "Kamu görevi ifa ettiği için TBMM'de başörtülü milletvekili olmaz" açıklaması geliyor. Hüsran!!! Bu yüzden CHP % 30'u aşamıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA