Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Turgut Özal davası

Turgut Özal'ın zehirlendiği iddiasıyla açılan dava tam bir komediye dönüştü. Zira delil namına elde sadece Gizli Tanık Selçuk'un ve İlker Çınar'ın beyanları var.
Selçuk, bildiklerini Savaş Korkmaz isimli bir emekli albaydan duyduğunu söylüyor. Yani naklen iddiada bulunuyor. Anlattıkları ise, ipe sapa gelmez şeyler: JİTEM, Semra Özal'ın birtakım kirli işlerini tespit etmiş, onu tehdit ederek, Turgut Özal'ın öldürülmesini sağlamış. Selçuk, bu suikastın, "sil, süpür, temizle" operasyonu çerçevesinde, Milli Güvenlik Kurulu kararları ve tavsiyesiyle, dönemin kuvvet komutanlarının emir ve bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirtiyor. "Sil, süpür, temizle" operasyonu kapsamında Eşref Bitlis, Cem Ersever, Bahtiyar Aydın, Kazım Çillioğlu'nun öldürüldüğünü, MOSSAD ve CIA'nın bu cinayetlerin işlenmesine destek verdiğini de ileri sürüyor.
Sanık koltuğuna oturtulan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı haklı. O zaman Semra Özal'ın da işbirlikçi sıfatıyla yargılanması gerekiyor. "Deli saçması" demem bu yüzden.
İlker Çınar'ın da Özal suikastı hakkında sözde bildikleri var. İlker Çınar'ın adını, Malatya Zirve Yayınevi katliamında duyduk. Misyoner cinayetleriyle ilgili, Özel Kuvvetler içindeki TUSHAD (Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi) isimli bir daireyi ve bu dairenin kurucusu Hurşit Tolon'u suçluyordu. TUSHAD'ın, JİTEM'i, Beyaz ve Siyah Kuvvetler'i yönettiğini belirtiyor, "Cinayetleri Siyah Kuvvetler işledi" diyordu. Özal, TUSHAD'a bağlı Siyah Kuvvetler tarafından, radyoaktif ilâçlar verilerek öldürülmüştü. İlker Çınar "Özal'ın öldüğü tarihte Genelkurmay Genel Sekreteri olan Levent Ersöz'ün suikastta parmağı var" diye konuşmuştu. Oysa Ersöz, hiçbir zaman Genelkurmay Genel Sekreterliği görevini ifa etmediği gibi, Özal'ın öldüğü 17 Nisan 1993'te, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tugayı'nda Kurmay Başkanı'ydı. Ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı, TUSHAD isimli bir dairenin varlığını hiçbir zaman kabul etmedi.
Şimdi "Özal zehirlendi" davası açıldı. "Tam bir komedi" dedim ama her an insanların hayatını karartacak bir drama dönüşebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA