Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

AİHM ve dijital veriler

Yargıtay'ın gerekçesinde, AİHM'nin sanık Cem Aziz Çakmak hakkında verdiği karara da temas ediliyor: "AİHM, soruşturma dosyasında bir yandan dijital belgelerin gerçekliğini doğrulayan bilirkişi raporları, diğer yandan savunma makamı tarafından sunulan ve bu delillerin inandırıcılığı bulunmadığı yönünde kanaat bildiren bilirkişi raporlarını incelemiştir. Delillerin inandırıcı olup olmadığı hususunu tespit etme yükümlülüğünün ulusal yargı organlarına ait olduğunu belirtmiştir. Bununla beraber AİHM, başvuranın kovuşturulmasına neden olan suçu işlemiş olabileceği konusunda objektif bir gözlemciyi ikna edebilecek bilgiler bulunduğu kanaatindedir. Cem Aziz Çakmak'ın, suçu işlediğine dair hakkında makul şüphe oluşturacak inandırıcı nedenlere dayanarak tutuklandığına karar vermiştir. Dijital verilerin geçersizliğine ilişkin itirazların isabetsizliğine temas etmiştir."
Bilirkişi raporlarından yola çıkarak, dijital veriler hakkında AİHM'ye yapılacak bir başvurunun nasıl sonuçlanacağının ipuçlarını da bu kararda görmek mümkün.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA