Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çok bilmiş adam ve çoban

Çoban Hasan Ağa sürüsünü otlatırken gıcır gıcır bir BMW toz duman içinde ona yaklaştı. Beymen marka pantolon ceket giymiş, Ray-ban gözlüklü ve YSL kravatlı şoför camdan sarkıp, Hasan Ağa'ya "Hey ahbap" diye seslendi. "Süründe kaç inek, kaç dana olduğunu bilsem, bana bir dana verir misin?"
Çoban içinden "Hey Allah'ım" diye geçirdi, "Bunu da sen yarattın, biz çattık!"
- İyi ya neden olmasın, cevabını verdi.
40-50 yaşlarındaki gösteren şık giyimli adam arabasından indi, İPad'ini çıkardı, internetten bir NASA sayfasına girdi, oradan GPS aracılığıyla konumunu tesbit ettirdi; bölgeyi taratıp yüksek çözünürlü bir resim elde etti. Derken bu dijital fotoğrafı Adobe Photoshop aracılığıyla Hamburg'taki bir görüntü analiz merkezine gönderdi. 2 saniye içinde görüntünün analiz edilip, datanın kaydedildiği bilgisi geldi. Hemen Blackberry'sinden Excel programıyla tablolama sistemine ulaştı. Ve minyatür laserjet printer'inden renkli, 150 sayfalık bir raporu basıverdi. Sonunda çobana dönüp:
"Ahbap" dedi bilgiç bir edayla, "Tam tamına 1586 inek ve danan var."
- Doğrudur, al o zaman danalardan birini!!!
Adam, hayvanı arabasına sığdırmaya çalışırken, Hasan Ağa seslendi:
- Hey, senin ne iş yaptığını bilsem, bana danamı geri verir misin?
- İş ilginç hale gelmeye başlıyor ha!!! Neden olmasın!
- Sen çok bilmiş bir köşe yazarısın.
- Hayret, nasıl anladın?
- Marifet değil... Seni çağıran yokken çıkageliyorsun. Zaten bildiğim ve sana kimsenin sormadığı bir soruyu sorarak, üstelik doğru cevap için mükafat istiyorsun. On binlerce liralık alet edevat kullanıp, benden daha akıllı olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun. Ama dünyadan bihabersin. Ne benim gibi insanların nasıl yaşadığından haberin var. Ne de ineğin ne olduğundan. Bir kere bu ne inek, ne dana sürüsü... kuzu sürüsü kuzu... Şimdi bir zahmet köpeğimi geri ver de, bas git buralardan.
(NOT: Ben "köşe yazarı" dedim ama, isteyen, bilgi sahibi olmadan ahkam kesen adam için farklı bir meslek önerebilir. N.I)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA