Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Tutuklama tartışması

Eski defterlerin açılması iyi oldu. Çünkü kara propaganda biçiminde yayılan haberlerin, en yetkili ağızlarca yalanlanması imkânı doğdu. 2011'de "Falanca filanca kişiler tutuklanacak" iddialarını az duymadık. Üstelik bunu telâffuz edenler, özellikle ODA TV'den bir gazetecinin tutuklanmasını da istiyorlardı. Şimdi meseleyi başka türlü anlatıyorlar. Tutuklamaların arkasında, Yargı'daki ve Emniyet'teki cuntanın olduğunu, meselâ, KCK operasyonlarında Ferhat Kentel ile Cengiz Çandar'ın gözaltına alınacağını iddia ediyorlar.
ODA TV ve KCK davası savcıları açıklama yaptı; iddiaları külliyen reddetti. "Söz konusu şahısların dosyada adı bile geçmiyor. Ne ilgisi var?" dediler.
Bu kişilerden biri Ferhat Kentel, değer verdiğim bir aydın. "Tutuklanacağım haberini ben de duydum. Bir şekilde Başbakan'ın kulağına gitmiş, operasyona mâni olmuş" diyor.
İddialar hiçbir somut delile dayanmıyordu; "Öyle duyduk; bu şekilde bir çalışma var" gibi daha ziyade tezvirata dayalı bir propaganda yapılıyordu.
Tek bir gün dahi, ne 7 Şubat'ta Başbakan'ın tutuklanacağına inandım (Bu zaten hukuken mümkün değildi); ne de adı geçen kişilerin KCK'dan içeri alınacağına. Bu söylentilerin farklı bir amacı olduğunu düşündüm: Etrafa korku salmak, kızdıkları gazetecilere gözdağı vermek, ortamı bulandırmak, Cemaat'i ve hükümeti yıpratmak ya da Cemaat'le hükümetin arasını açmak...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA