Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Kaynaşmaya ihtiyaç var' dedi tek tek davet etti

Grupta F.Bahçeli ve G.Saraylı onlarca işadamı ve gazeteciyi görmesem gezinin sadece Beşiktaş'ın Wolfsburg ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçını seyretmek için düzenlendiğini düşünebilirim. Ama öyle değil. Berlin'deyiz. Aralarında işadamlarının ve gazetecilerin olduğu yaklaşık 140 kişiyle birlikte Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in daveti üzerine önceki gün Almanya'ya geldik. Kimler yok ki!

Kimse kırmadı

Ramsey'in patronu Remzi Gür, İstinye Park'ta Şahenk'in ortakları Orjin Grubu'ndan Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun, Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer, Hasan Arat (Arat Tekstil), Ayhan Bermek (Tekofaks), Levent Kızıl (Futbol Federasyonu Başkan Vekili), Serdar Bilgili, Ethem Sancak, Hamdi Akın (Akfen), Sani Şener (TAV), Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem Hastaneleri) ve Çalık Grubu Başkanı Ahmet Çalık ile CEO Berat Albayrak ve Medya Grup Başkanı Serhat Albayrak gözüme ilk çarpan işadamları.
Futbol dünyasına çok yakın olmayan ben, önce grupta kim Beşiktaşlı diye yokluyorum. Daha yoklamanın başında, F.Bahçeli Cihan Kamer kapıdan beliriyor ve "Demek Beşiktaş maçına siz de geliyorsunuz" sözüm üzerine, espriyle karışık "Ben maça gitmiyorum. Ferit Şahenk'in davetine katılıyorum" diyerek gülümsüyor. Kamer yalnız değil, grupta bir sürü F.Bahçeli ve G.Saraylı var. Ama Serdar Bilgili ve Hasan Arat gibi sıkı Beşiktaşlıların sesinin gür çıkcağını biliyoruz. Üstelik düşünün ki Serdar Bilgili başkanlığı bıraktıktan beri 5 yıldır hiçbir Beşiktaş maçına gitmiyor. Bilgili de "Şahenk için geldim" diyor.
Berlin'e geldiğimiz gün akşam yemeği veren Şahenk'in masasına uğruyorum ve "Niye böyle bir gezi düzenlediniz? Bakınca etrafa, birbirinden çok farklı işadamı profilleri görüyorum. Herkes gelmiş görünüyor" diyorum. Şahenk gülümsüyor ve "Şelale bu geziyi ne Volkswagen'in merkezi Autostadt için ne de Beşiktaş için düzenledim" diyor ve devam ediyor:
"Bu geziyi yapmak istedim çünkü bir köşeye çekilip durunca hiçbir şey olmuyor. Kimse seninle konuşmayınca yani. Bak işte herkes bir araya gelebiliyor ve çok da iyi oluyor. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Herkesin birbiriyle kaynaşması güzel."
Şahenk misafirlerini tek tek arayıp davet ettiğini ve kimsenin de kendisini kırmadığını söylüyor.

Tabuları yıkan adam!

Bir ara Remzi Gür'e niye bu seyahate katıldığını soruyorum. Gülüyor. Tuttuğu takımın ön planda olmasını istemiyor ve sonra Ferit Şahenk için "Biliyor musunuz Ferit Bey tabuları yıkan adam" diyor ve herkesle olan iyi diyaloguna övgü yapıyor. Gür ekliyor: "Yoksa herkesin çok yoğun işleri vardı. Ama O'nu kıramadık" diyor. Söze Ayhan Bermek giriyor ve "Herkesin de böyle bir buluşmaya ihtiyacı varmış" diyor. Ethem Sancak da, "Geleneklerine çok bağlı" diyerek konuyu bağlıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA