Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çırağan Sarayı'nda halk konserleri yapıldığını biliyor muydunuz?

Saray ve halk kelimeleri hiç yan yana gelemezken, halkın bir sarayın içinde üstelik de ücretsiz olarak konser izlemeye başlaması çok güzel değil mi?
Sözünü ettiğim saray 1992 yılından bu yana otel olarak kullanılan Çırağan Sarayı.
Manzaralı oda fiyatlarının yaklaşık 500 dolar olduğu, İstanbul'un üstelik en lüks otellerinden biri.
Kempinksi bünyesinde faaliyet gösteren ve Çırağan Palace Kemspinski adıyla hizmet veren otelde kültür ve sanat faaliyetleri, halkla arasında ciddi bir mesafe tutan bu tür mekânlar için örnek oluşturacak kadar dikkat çekici.

Kültür Ataşesi!

Her şeyden önce Çırağan Sarayı'nın artık bir 'Kültür Ataşesi' var. Sanıyorum dünyada bir ilk. Bir otelin kadrolu kültür ateşesi olması. Geçtiğimiz günlerde Kültür Ataşesi Ayşe Sipahioğlu, otelin Halkla İlişkiler Müdürü Çiler İlhan ve şu anda sarayda ünlü ressam Ergin İnan'ın sergisini düzenleyen Toprak Sanat Galerisi'nin sahibi Ayfer Toprak ile bir araya geldim ve Çırağan'ın halkı kucaklayan sanat olaylarını birinci elden dinledim.
Geçen ay Çırağan Sarayı'nda klasik müzik konserleri başlamış.
Her ayın ilk ve son cumartesi genel katılıma açık ve ücretsiz düzenlenen bu konserlere öyle büyük ilgi olmuş ki sarayın içinde tam 658 kişi varmış.
En pahalı otel otoparklarından biri olarak adından söz ettiren Çırağan, o gün gelen kişilerden otopark parası da almamış.
Konser dinlemeye gelenlere Saray'da bir de güzel çay-kahve-kek ikramı yapılıyormuş.
Önümüzdeki dönemde bu konserlerden birine gitmek istiyorsanız yapacağız tek şey bir telefon açıp katılacağınızı bildirmek.

AKM yok Çırağan var!

Bu arada Atatürk Kültür Merkezi'nin saçma sapan tartışmalarla kapısını kapattığı ve bizleri müziksiz, tiyatrosuz bıraktığı bir ortamda açığı Çırağan Sarayı'nın kapatıyor olması ne ilginç değil mi?
Şimdi bundan daha güzel halkla kucaklaşma olabilir mi?
Hem klasik müziği sevdiriyorsunuz hem de 'girilmez, ulaşılmaz' denen mekanları halkla buluşturuyorsunuz.
Açıkçası bu proje benim içimi açtı. Son günlerde içimizi karartan onca korkunç haberden sonra umarım sizin de içiniz açılır.
Çırağan bu konserlere devam edecekmiş. Yazın bahçede, kışın da balo salonunda.
Gelenler tabii bir de sergi dolaşıyorlarmış.
Bu da güzel. Bugüne kadar saray, İlhan Berk, Mehmet Güleryüz, Devrim Erbil, Hikmet Barutçugil, Asmail Acar, Fikret ve Filiz Otyam gibi pek çok ünlü sanatçının eserlerini sergiledi. Her açılışın ilginç olması için de Fazıl Say, Hülya Aksular, Sunay Akın gibi sanatçıların performansına da ev sahipliği yaptı.
Saray burs da veriyor
Şimdi öğreniyorum ki Kempinksi bir de burs başlatmış.
Genç Sanatçıları Destekleme Bursu. Görsel sanatlar, klasik müzik dallarında çalışma, eğitim ve uluslararası tecrübe edinme fırsatı sunan bu bursun ilk öğrencisi olan Pascal Robert'in 'Varoluşun Biçimleri' isimli sergisi geçen yıl sergilenmiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA