Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Mustafa Koç: YİK başkanlığı kararını aralıkta vereceğiz

Başkan Mustafa Koç ve dernek de TÜSİAD ise kuşkusuz ekonomi dünyasında en küçük bir haber dahi büyüyor. İşte yine öyle bir durumla karşı karşıyayız.
Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi'nin seçimli genel kurulu 20 Ocak'ta yapılacak. Derneğin tarihine bakacak olursak da 2005 Ocak ayından bu yana bu görevi sürdüren YİK Başkanı Mustafa Koç'un bu genel kurulda görevi bırakması en olası senaryolardan biri. Çünkü açıkçası dernek kurulduğundan bu yana YİK Başkanlığını yürütmüş 7 isim arasında Vehbi Koç (1971- 1979 arası 4.5 dönem) ve Nejat Eczacıbaşı (1980-1986 arası 3.5 dönem) dışında 3 dönem dahi YİK başkanlığı yapmış bir isim yok. Yani bir işadamının da söylediği gibi bu görevi bırakmasının nesi olağanüstü?
Peki öyle olacak mı? Koç giderse yerine hangi isim gelecek?
Dün hangi işadamıyla konuştuysam, bu değerlendirmelerde bulunmak için çok erken olduğunu söyleyip durdu. Ama bence en önemlisi Mustafa Koç'un ne dediğiydi. Bana, 'Daha konuyu Ümit Boyner'le bile konuşamadım. Henüz aramızda değerlendirmedik. Duyduklarının hepsi spekülasyon. Aralık sonuna kadar değerlendireceğiz' şeklinde bir kısa açıklama yaptı.

Ayrılacak olması süpriz değil ki!

TÜSİAD'ın önde gelen isimlerinden biriyle de konuştum. O da 'Anlamıyorum, bunun nesi tuhaf. Kalması olağanüstü olmaz mı? Her YİK Başkanı iki dönem yapıp, bitiriyor. Tam tersi ayrılması sürpriz değil, doğal bir durum olur' dedi.

Israr yapılabilir!

Aynı isim genelde YİK başkanlarına göreve alışmış, inceliklerini artık gayet iyi bilmeleri nedeniyle devam etmesi yolunda ısrarlar olabildiğini ve bu konuların da aralık ayı içinde konuşulacağını söyledi.
Teamül, Yüksek İstişare Konseyi'ne başkan yardımcılığı yapan isimlerden birinin YİK'e başkan olması şeklinde. Şu durumda Mustafa Koç'un, 'Ben artık bu görevi istemiyorum' demesi halinde öne çıkacak iki isim Tuncay Özilhan ve Erkut Yücaoğlu. Ancak dün iki isimle de görüştüm ve onlar da tek kelime etmek istemedi.
Öyle görünüyor ki aralık ayında ekonomi basını olarak en çok konuşacağımız ve yazacağımız konular arasında ilk sırayı YİK başkanlığı alacak.
Hatırlatmakta fayda görüyorum. Muharrem Kayhan ve Bülent Eczacıbaşı sadece iki dönem, Feyyaz Berker yarım dönem, Rahmi Koç iki dönem ve Sakıp Sabancı da bir dönem YİK başkanlığı yapmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA