Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

"Yeni ortağımdan çok memnunum, benim gönlüm rahatladı"

Ferit Şahenk, Garanti'nin 15 ay süren ortaklık sürecini anlatırken, BBVA için "Arkadaşların gözlerine baktığımda oluşan kimya bu işin müthiş bir yere gittiğinin işaretiydi" diyor

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, ne zamandır Kuzguncuk'taki yeni ofisinde bir yemeğe davet ediyordu. Bir türlü uygun zamanda sözleşememiştik. Sonunda sağ kolu olan ve şu sıralar iş geliştirme stratejilerine yoğunlaşan Levent Veziroğlu el koydu duruma günü kararlaştırdık.
Dün Şahenk'in eşsiz Boğaz manzarasına bakan, yemyeşil ağaçlar altındaki yeni ofisine gittim. Birlikte spor yaptığı, sosyal ortamlarda vakit geçirdiği kurmaylarını da yine yanında görünce şaşırmadım tabii. Ekip ruhunu bu kadar seven bir patron daha tanımıyorum sanıyorum. Doğuş Holding Başkan Vekili Süleyman Sözen ve üst düzey yöneticiler Şadan Gürtaş, Erman Yerdelen ve Levent Veziroğlu ile tam yemeğe oturduğumuz sırada kapıda Doğuş Otomotiv'in CEO'su Ali Bilaloğlu göründü. O da yemeğe katıldı.

TÜSİAD Başkanlığı...

Sohbet esnasında TÜSİ- AD'ın sancılı geçen Anayasa Çalışması sonrası yaşananlardan söz açtım ve o dönem 'işinizi gerekçe göstererek başkanlıktan uzak durmuştunuz. Şimdi bakınca iyi yapmışım gibi bir düşünce geçiyor mu içinizden' diye sordum. Şahenk polemik olacak bir cevap vermedi kuşkusuz ama o zamanlar 'işlerim var' diyerek üstü kapalı söylemeye çalıştığı konunun Garanti Bankası'nın 15 ay süren yeni ortaklığı gibi kendisi için çok önemli, hayati bir konunun masasının üstünde olduğu günleri hatırlattı.
Ferit Şahenk kuşkusuz 5 yıldır 'çok güzel bir beraberliğimiz oldu' dediği GE'nin böyle bir karar vereceğini tahmin etmemişti. Şahenk o dönemi hatırlarken, 'Hiçbir zaman boşanmak için evlenilmez. Bu hayatın bir gerçeği. Ama bazen hayat öyle şartlar gösteriyor ki, özel hayat da olduğu gibi iş hayatında da böyle şeyler yaşanabiliyor' gibi ilginç benzetmeler yaptı ve GE ile kurdukları ahengi yeni gelen ortakla yakalayıp yakalamamanın o dönem en önemli konusu olduğunu söyledi bana.

Yürürken karar aldık...
Çünkü Garanti Bankası'nın patronu, bankasına grup bankası olarak bakmıyordu. Binlerce çalışanı, milyonlarca müşterisiyle Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan bu bankada yakaladıkları ahengin aynı şekilde gitmesi ve onların koydukları stratejilerin de devamını istiyorlardı.
Peki sonunda karar kıldıkları, ortaklığı yaptıkları İspanyol BBVA içine ne kadar sinmişti Şahenk'in?
Ahenkti ya önemli olan. Şahenk ortaklığa giden süreci hatırlarken, "Arkadaşların gözlerine baktığımda oluşan kimyanın, daha bu işin müzakeresi olurken dahi müthiş bir yere gittiğini gördüm. Çok dostluk oldu. Bazen masada alamadığımız kararları, masanın dışında, dışarıda hava alırken aldık. İşte bu hayat yolculuğu için büyük gösterge" cümleleriyle anlatıyordu.
Bu arada öğreniyordum ki Şahenk, bankanın yeni ortaklık sürecini Kuzguncuk'ta Başkan Vekili Süleyman Sözen, çok sevdiği bir avukat arkadaşları ve iş geliştirme bölümünden bir yöneticilerinden oluşan çok küçük bir grupla yönetmişti.

Allah'a şükrediyorum çünkü...

Garanti Bankası, bölgesel Garanti Bankası yapısına, hedefine yeni ortağıyla birlikte yürüyecek. Şahenk yeni ortağından öylesine memnun ki, 'Allah'a şükrediyorum. Karşımızda çok doğru, Türkiye'ye inanan, bankacılığı çok iyi bilen, milletlerarası platformda bankacılık alanında bayrağı dikmiş olan İspanyol BBVA gibi bir banka var. Daha da önemlisi lokal ortakların önemine, yönetimin önemine ve Garanti Bankası'nın teknolojisine ve insanına çok inanan bir ortak' diyor.

Tarım sırada!

Doğuş Holding, bir yandan bankacılık alanında, öte taraftan art arda faaliyete geçirdiği marinalarla denizcilikte, inşaat alanında, otomotivde, enerjide ilerlerken, dünkü sohbette bir de Levent Veziroğlu yönetiminde tarım sektörü için hazırlık yaptıklarını öğrendim. Yani özetle Ferit Şahenk'ten yakında yüksek teknoloji kullanarak baba diyarı Niğde bölgesinde tarım alanında önemli yatırımlar duyarsanız sakın şaşırmayın.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA