Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Zenginler listesinde İngiltere'yi geçtik!

Dün sabah erkenden kalktık ve oy kullanmak için sandığa gittik. Demokrasinin güzelliğini anlayabileceğimiz önemli bir gündü.
Doğru, hemen yanımızda yıllardır diktatörler tarafından yönetilen komşu ülkelerdeki insanlar ülkeyi yönetmesini istediklerini kişiyi özgürce seçebilmek için ölümü dahi göze alıyorlardı son dönemde. O nedenle seçme özgürlüğünün kıymetini kendi adıma bir kez daha anladığım bir gündü.
Yanımızda 4 yaşındaki oğlumuz olduğu halde oyumu kullanacağımız okula doğru yürümeye başladık. O sırada 'Ne yapacaksınız şimdi' diye art arda soru soran oğluma, 'Oy kullanacağız' diyordum. Beni dikkatle dinleyen oğlum, tam içeri girerken, 'Başbakan olma yeri burası!' diye yüksek sesle kendi yorumunu yapmaya başladı ve çevrede bulanan herkesi gülümsetmeyi başardı.
Ben bu satırları yazarken seçimin sonucu hemen hemen belli olmuş ve AK Parti büyük bir başarı kazanmıştı. Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum ve size kısaca son birkaç gündür çok dikkatimi çeken iki grafikten söz etmek istiyorum.
Forbes Dergisi ve Merrill Lynch'in birlikte imza attığı son araştırmada dünyada 1 milyar dolardan fazla varlığı olan insanlara göre ülke sıralaması yapıldı. Gelişmiş tüm ülkeleri ve gelişmekte olanları da gözünüzün önüne getirin lütfen. Çünkü tüm o ülkeler arasında Türkiye bu listede 6'ncı sırada yer alıyor. Hemen üstümüzde ABD, Çin, Rusya, Hindistan ve Almanya var. Hemen altımızdaki ülkeler ise Hong Kong, İngiltere, Brezilya ve Çin. İlginç değil mi?
Bana göre en çok milyonerin olduğu şehir sıralamasında da İstanbul'un Moskova, New York ve Londra'dan sonra dördüncü sırada yer alması da çok ama çok dikkat çekici. Yeniden iktidar olan AK Parti'den en büyük beklentim, bu ilginç büyüklük rakamlarına sahip Türkiye'de zenginliği geniş bir tabana yayma konusunda ciddi çalışmalar yapması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA