Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Güler Sabancı'ya doğum gününde anlamlı ödül!

Essen ve Berlin'e yapacağımız iki günlük seyahat için havaalanında Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı ile buluştuğumuzda öğrendik ki Berlin'de ödül alacağı gün doğum gününe denk geliyor.
Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, Sabancı İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman, Sabancı Vakfı Başkanı Zerrin Koyunsağan, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Ahmet Evin, Keyman'ın ekibinden Onur Sazak ve Sabancı Kurumsal İletişim Direktörü Suat Özyaprak'tan oluşan ekiple önce Essen'e geldik, ardından da ödül töreni için Berlin'e geçtik.
Tabii Berlin yolcuğu için yola çıktığımız andan itibaren Güler Sabancı'nın telefonu dostları tarafından mesaj yağmuruna tutuldu, aralarda da sohbet etmeyi sürdürdük. Güler Sabancı'nın bugüne kadar aldığı birçok ödül var ama bu ödülü özellikle önemsiyor ve de ne ilginç ki ödülü doğum gününde Deutsche Bank CEO'su Josef Ackermann'ın elinden iş hayatının önemli kilometre taşları tek tek anılarak ve övgü dolu bir konuşmayla alıyor.

Ackermann: Başarısı olağanüstü!

Financial Times sıralamasında dünyanın ilk 20, Avrupa'nın ilk 10 üniversitesi arasında yer alan işletme okullarından European School of Management and Technology (ESMT), 2011 Sorumlu Liderlik Ödülü'ne Güler Sabancı'yı layık gördü.
Güler Sabancı'nın liderliği sanırım Sabancı Holding'i yönettiği bunca yıldan sonra defalarca kanıtlandı. Bir gün önce konuşmasını yaparken nitekim kendisi de şöyle demişti:
"Benim babam 6 kardeşin en büyüğü. Ben de en büyük torundum. Ne yapacağım konusunu onlar da bilmiyordu. İş hayatında çalışıp çalışamayacağım konusunda test ettiler. Kapasitemi gördüler. Rahmetli amcam Sakıp Sabancı, 'Sana ancak kapıyı açabilirim. Sonrası sana kalmış' demişti. Hiçbir konuda önyargısı yoktu. Dolayısıyla kadın konusunda da yoktu. Yolumda ilerledim."
İşte Güler Sabancı, Sabancı Holding'i yönetirken gösterdiği liderlik dünyanın da dikkatini çekmekte gecikmedi. Okulun Mütevelli Heyeti'nde yer alan ve seçici kurul üyelerinden biri olan Josef Ackermann, Güler Sabancı'nın binlerce insan için fark yarattığını söylerken, okulun bu ödülü vermek için sıradışı insanlar aradığını, hem yaptığı işte fark yaratan hem de yaşadığı topluma ciddi faydalar sağlamış insanlara baktıklarını ve tüm bu açılardan Güler Sabancı'nın başarılarının olağanüstü olduğunu söyledi.
Güler Sabancı için övgü dolu bir konuşma yapan, başarılarını tek tek sıralayan Ackermann'ın anlattıkları sanırım Güler Sabancı'ya müthiş bir doğum günü hediyesi oldu. Her zaman mütevazılığı ile dikkatimi çeken bir tepe yöneticisi olan Sabancı'nın hakikaten de çok duygulandığı bir ödül töreniydi Berlin'deki.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA