Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Başkanlık ateşten gömlekse onu Boyner giydi yine!

Ne varsa kadınlarda var! Kimse kusura bakmasın, iş dünyasında ben kadınların erkeklerden çok daha cesur olduğunu düşünüyorum.
Beğenin beğenmeyin, başkan olduğu günden beri Ümit Boyner, TÜSİAD'da fikirleri, derneğin görüşünü cesaretle dile getirdi. Eğilip, bükülmedi. Ne iktidara, ne de muhalefete yaranmaya çalıştı. Diyaloğu asla kesmedi, her fırsatta başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hem kabine üyeleriyle bir araya gelmenin yollarını aradı, randevularında ısrarcı oldu hem de eleştirileri varsa bunları sıralamaktan vazgeçmedi.
Yeri geldi, AK Parti hükümeti tarafından sert bir şekilde eleştirildi, yeri geldi aynı masada bir konuyu tartıştılar ama asla geri adım atmadı.
Tüm bunları yazarken, başkanlığının ilk aylarında ciddi tartışmalara, polemiklere, siyasi partilerin sert eleştirilerine maruz kalan 'Anayasa' çalışması ile ilgili bir ileri bir geri gidişlerini unutmuş değilim. Ancak orada yaşadığı müthiş baskıyı daha sonra pek çok işadamından dinledim. Düşününce yine de tüm perde arkasında yaşadığı zorluklara ve baskıya rağmen o süreci de iyi yönettiği kanaatine vardım.
Bugün iki yıldır sürdürdüğü başkanlık dönemine tümden bakınca, neden TÜSİAD'ta yeni döneme başkanlık yapması için Ümit Boyner isminin öne çıktığı ve üyelerin günler öncesinden bu isim üzerinde hemfikir olduğu çok iyi anlaşılıyor. Vaktiyle Feyyaz Berker'in söylediği gibi, TÜSİAD'da kadının yönetim kademelerindeki varlığının ne kadar önemli olduğunu herkese gösteriyor.
TÜSİAD üyelerinin çoğunu yakından tanıyorum. Kimlerin polemik malzemesi olmasın, şirketine bir zarar gelmesin diye düşündüklerini dile getirmekten çekindiğini ya da bir dernekte tüm iş dünyasının yararları için çalışmanın vaktini alacağı için yan çizdiğini çok iyi biliyorum. O nedenle, TÜSİ- AD'ın akil adamları, önceki başkanlar, üyelerin Ümit Boyner isminde hemfikir olmalarını çok olağan buluyorum.
Dün Ümit Boyner'in yaptığı konuşma yine cesurdu. Pek çok konuya girdi ama en önemlisi katledilmesinin 5'inci yılında Hrant Dink cinayeti için mahkemenin verdiği karara ilişkin söyledikleriydi. Bu toprakların ve toplumun sevdalısı, bir vatansever olan Hrant Dink'in katledilmesinin ardından tüm çabalara ve tüm delillere rağmen açıklanan mahkeme kararının duyarlı kamuoyunu şoka soktuğunu, vicdanları sızlattığını bir kez daha dile getirdi. TÜSİAD Başkanlığı son dönemde pek çokları tarafından 'ateşten gömlek' olarak görülüp, talip olunmuyor. Kimi talip olanlar ya da isteyenler ise üyelerin çoğunluğunun olurunu almıyor. İşte bu nedenle başkanlık şapkasını bir dönem daha takan Ümit Boyner'e yeni dönemde başarılar dilerim.

Hrant için adalet için!

Dün 5 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'le ilgili büyük hayal kırıklığı yaratan mahkeme kararını protesto etmek ve Dink'i anmak için Taksim'den Agos Gazetesi'nin olduğu Şişli'ye kadar yürüyen 10 binlerce insan arasında ben de vardım. Hrant Dink için, adalet için yürüyen kalabalık öylesine büyüktü ki verilen kararın vicdanları yaraladığı, kalplerde büyük bir sızıya yol açtığı çok net görülebiliyordu. Dilerim 'Temyiz sürecini izlemekte, takip etmekte fayda olduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki adalet bu noktada yerini bulur' diyen Başbakan Erdoğan haklı çıksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA