Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Türkiye'yi övmek için sanki söz birliği yaptılar!

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Esel Çekin, bir hafta önce New York ve New Haven'da Yale Üniversitesi İşletme Lisansüstü Programı Dekanı Ted Snyder'ın organize ettiği Global Network of Advanced Management (GNAM), yani ileri derece işletme programları global ağına katıldı. Döndükten sonra kendisine toplantıların nasıl geçtiğini sorunca çok ilginç bir cevapla karşılaştım.
Esel Çekin, program boyunca Türkiye'ye olan ilginin büyüklüğü karşısında hem çok şaşırmış hem de çok memnun olmuş: "Yale Üniversitesi'nin ABD'nin önde gelen şirketlerinde üst düzey yönetici ve şirket sahibi konumunda bulunan mezunları ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'nin ismini duyunca neredeyse konuşmak için birbiriyle yarıştı" diyerek yaşadıklarını anlattı.
Öyle ilginç anekdotlardan söz etti ki Çekin; mesela toplantıda JP Morgan Chase Yatırım Bankacılığı CEO'su Jes Stanley, globalleşme ile ilgili konuşmasına Türkiye'ye verdikleri önemle başlamış. Financial Times İşletme Eğitimi Editörü Della Bradshaw ise global ağ ile ilgili gündemine 21 üniversite arasından Koç'u seçip ilk soruyu yönelterek başlamış.
Toplantı sonunda önümüzdeki yılın evsahibi ülkesi için Singapur, Meksika, İspanya, İrlanda sıraya girerken, herkes Türkiye'nin evsahibi olmasını alkışlayarak onaylamış. İlginç değil mi?
Sanırım işte bu yüzden kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's Türkiye'nin not görünümünü değiştirdiğinde büyük bir kesimin tepkisini çekiyor. Dünyanın önde gelen şirketlerinin yöneticileri yatırım yapmak için güvenilir bulduğunu defalarca dile getirdiklerinden belki, S&P Türkiye için yaptığı olumsuz bir not bildirimini pek çok kimse anlamakta güçlük çekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA