Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Zorlu'yla anlaşan Nederlander Broadway'i İstanbul'a taşıyacak!

Bir rüya daha gerçek oluyor. Müthiş bir teknikle ard arda değişen dev sahnelerde gösterilen Broadway şovlarına Türkiye yolu göründü. Yani önümüzdeki yıldan itibaren Lion King (Aslan Kral), Wicked, Mamma Mia, Legally Blond gibi burada tek tek ismini veremediğim ünlü Broadway şovlarını arka arkaya İstanbul'da izleyebileceğiz. Sadece ünlü Broadway şov ve müzikallerini New York'a ya da Londra'ya kadar gitmeden izlemek de yetmeyecek, binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Türkiye'nin öne çıkan eserlerinin Broadway versiyonlarını da yerli dev prodüksiyon şirketleri hayata geçirecek.
İki yıldır her gün inşaata gittiğini anlatan Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu'yu ve Zorlu Gayrimenkul'ün üst düzey yöneticisi Mehmet Even'i Broadway'in en eski tiyatrolarından birine girdiğimizde çok heyecanlı buluyorum. Büyük gün çünkü. Zorlu gibi bir aile şirketi olan dünyanın en büyük Broadway operatörlerinden 100 yıllık tarihe sahip ABD'li Nederlander'la anlaşma imzalandı. Zorlu, baba Robert Nederlander ve oğlu Robert Nederlander (Jr) ile Emre Zorlu Türkiye'den gelen gazeteci grubun önünde el sıkışıyor.
Zorlu Gayrımenkul, Zorlu Center içinde yer alacak ve 300 milyon dolara mal olacak Performans Sanatları Merkezi için Nederlander'ı seçiyor ve Emre Zorlu, "Bu proje Türkiye için önemli bir mıknatıs, çok turist çekeceğine inanıyoruz" diyor.
Baba Robert Nederlander ve oğlu Robert Nederlander (Jr) Türkiye'de Zorlu Ailesi tarafından yapılan gösteri merkezinin projesinden çok etkilendiklerini anlatıyor. Baba Nederlander'ın, "Dünyanın dört bir yanında tiyatrolara gidiyoruz. Son zamanlarda bu kadar başarılı bir projeye rastlamadık" diyor. Zorlu Gösteri Sanatları Merkezi, 50 bin metrekarede yer alıyor ve tam 3 bin 70 kişilik kapasiteye sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA