Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'Levent 1' olsun istediler ama Kiler 'Sapphire'de diretti!

AK Parti Milletvekili Bitlisli Vahit Kiler, İstanbul'un en güzel tepelerinden biri olan Pierre Loti'nin isminin 'İdris-i Bitlis' olarak değiştirilmesini isteyince hepimizin aklına İstanbul'da sahibi oldukları 54 katlı Avrupa'nın en yüksek rezidans binası olarak bilinen 'Sapphire' (safir) adındaki gökdeleni geldi.
Sahi Kiler niye yabancı bir isim tercih etmişti ki? Başbakan Erdoğan en son Trump Tower'ın açılışında mekânlara İngilizce isim verilmesini eleştirmemiş miydi? Doğrusu merak ettim bu ismi kim koydu diye ve binanın mimarı Melkan ve Murat Tabanlıoğlu'na ismi onların koyup koymadığını sordum.
Öğrendim ki mimarlar binaya Sapphire adının konmasını tercih etmemişler. Daha yerini temsil eden bir ismin binaya daha çok yakışacağını söylemişler. Ancak Kiler Ailesi Sapphire isminin konulmasını özellikle istemiş. Oysa örneğin Melkan Tabanlıoğlu'nun aklında, kapı numarası 1 olduğu için binaya da Levent 1 adını koymak geçiriyormuş.
Sapphire adı kesinleşince Murat Tabanlıoğlu, başına İstanbul isminin konmasının iyi olacağı görüşünü dile getirmiş ve sonunda isim İstanbul Sapphire olarak açıklanmış. İlginç değil mi?
Ben açıkçası Vahit Kiler'in ünlü Fransız yazar Pierre Loti'nin adını taşıyan bu tepeyle bu derece ilgilenmesi ve "Bitlisli olarak kanım donuyor" demesini üzüntüyle karşıladım. Kiler Ailesi'nin hakikaten Bitlis şehri için yapacağı çok daha değerli işler olduğuna eminim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA