Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Borusan Filarmoni Avrupa'da atağa geçiyor!

2013'ün her yönüyle ilginç ve heyecanlı bir yıl olacağını düşünüyorum. Evet ne yazık ki içeride hâlâ çözemediğimiz sorunlarımızla mücadele etmeye devam edeceğiz belki ama Türkiye'nin her anlamda enerjisinin patlama yapacağı yıllara girdik ve dönüşü de artık yok.
Yılın ikinci gününde size duyduğumda beni çok heyecanlandıran bir gelişmeyi aktarmak istiyorum. Türkiye'nin enerjisine sanırım en güzel örneklerden biri.
Borusan Holding'in kurucusu Asım Kocabıyık, bu dünyaya veda ederken geride çok köklü kurumlar bıraktığı için Türkiye adına sevinmeliyiz diye düşünüyorum. Bugün Türkiye'de kültür ve sanat alanındaki gelişmelerde, ileriye doğru atılan her adımda bu kurumun izlerini görüyoruz ne de olsa.
Dünyanın en önemli müzik festivallerinden biri olan Salzburg Festivali'nin açılış konserlerinden birini 2010 yılında Borusan Filarmoni Orkestrası yaptığında yer yerinden oynamıştı ve bu olay çok konuşulmuştu. Öyle ya Türkiye'den çıkan bir orkestranın kendini ispat etmesinin daha güzel bir yolu olabilir miydi? Bence hayır. Şimdi her ne kadar Asım Kocabıyık'ın görmeye ömrü vefa etmediyse de oğlu Ahmet Kocabıyık ve özellikle de kızı Zeynep Hamedi'nin kültür ve sanat alanındaki kararlılıklarıyla 2013'te çok önemli adımlar atılıyor.

Yaşayan bestecilere sipariş!

Borusan Filarmoni, bu yıldan itibaren 3 yıl boyunca Avrupa'da turneye çıkacak. Dünyanın önde gelen yaşayan bestecilerine beste siparişi veriliyor. Her yıl 3 ya da 4 Avrupa şehrinde o bestecilerin de katıldığı dünya prömiyerleri yapacak olan Borusan Filarmoni Orkestrası, doğrusu Türkiye'nin müthiş bir tanıtımını yapacak.
Türkiye, 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girme hedefi koyarken, pek çok çevreden kültür ve sanat alanında da aynı şekilde bir vizyon koyulması gerekliliği dile getirildi. Ne de olsa bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri, kültür ve sanat alanında da en güçlü ülkeler.
Sanıyorum ki Türkiye, Borusan gibi şirketlerin attığı bu güçlü ve cesaretli adımlarla bu hedefe çok daha fazla yaklaşacak. Avrupa'da Türkiye'den ve burada oluşan değerlerden çok daha fazla söz edilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA