Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Böyle bir kuşak bir daha gelir mi?

Tekfen'in kurucularından olan Nihat Gökyiğit'le İş'te Hayat programım için sohbet ederken öğrendim ki doğal ormanlardaki baskıyı azaltmak için başlattığı ve yayılmaya başlayan ağaç tarımı 8'inci yılına girmiş. Nihat Gökyiğit 80'li yaşların sonlarına yaklaşıyor ancak bitmek bilmeyen enerjisiyle Türkiye'nin en önemli sorunları için oradan oraya koşturuyor. O gün diktikleri çam ağaçlarının 20 yılda gövde yaptığını ve ilk hasadın yani ilk ağaç kesiminin 2023'te başlayacağını söyledi.
Peki o gün geldiğinde Gökyiğit ne mi yapacak? "Ben o gün gidip bu ağaçlarla konuşacağım. Onlara büyüdüklerini, karbon salınımını azalttıklarını ama artık yerlerine yavrularını koymamız gerektiğini söyleyeceğim.' İşte Gökyiğit yıllardır bitkileriyle, ağaçlarıyla konuşan ve sadece eşi Nezahat Gökyiğit adına yaptırdığı botanik bahçesine 52 bin fidan diken bir doğasever. Şimdi bir yandan da Türkiye'nin bugüne kadar yazılmamış olan florasını anlatan kitap projesi için koşturuyor. Proje için yaklaşık 10 milyon dolar gerekiyor ve Nihat Gökyiğit 'Bir yerden başlamamız gerekli değil mi' diyerek Cumhurbaşkanı Gül'ün de himayesine aldığı bu proje için finansman arayışlarını sürdürüyor. Düşünüyorum, Gökyiğit'in içinde olduğu kuşak gibi bir kuşak bu ülkeye bir daha çok zor gelir, ha bir de 'Yani öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, 70'inde bile mesela zeytin ağacı dikeceksin' diyen Nazım Hikmet'in tabii ki bu topraklara dair bildikleri boşuna değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA