Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

3 çocuk doğuralım ama devlet destek verecek mi?

Eminim yukarıdaki soruyu bilinçli, eğitimli, çocuklarına da iyi bir eğitim vererek iyi bir gelecek bırakmak isteyen tüm anne babalar soruyordur.
Neticede 21'inci yüzyıl daha önceki yüzyıllara benzemiyor. Yaşam koşulları da giderek zorlaşıyor. Şehirli olmak güzel de elini neye atsan ateş pahası. Yani çok çocuk daha çok geçim sıkıntısı da demek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın '3 çocuk' ısrarının haklı gerekçelerini sıraladı. "21. yüzyılda güçlü bir ülke olmak istiyoruz.
Bölgemizi, dünyayı etkileyecek bir potansiyelimiz var. Dinamizmimizin kaybolmaması için nüfusun artış göstermesi lazım. Bu da bir politika olmalı"
dedi. Kimsenin buna bir itirazı olamaz sanırım.
Ancak nüfusu azalma trendine giren ülkeler çocuk doğuran ailelere süper teşvikler, destekler veriyor. Bizde ise bu konuda henüz açıklanmış bir yol haritası yok. Bakan Ergün, "Kadın istihdamı için ne tür adım atıyorsak, nüfus artışı konusunda da atım atmalıyız" dedi, o gün o masa etrafında oturan hepimiz bu düşünceye destek çıktık.
Neticede kimse Türkiye'nin, yakında ülkesinde üretimin durmaması için 10 milyon insan transfer etmeye hazırlanan Japonya'nın durumuna düşmesini istemez.
Bakalım Başbakan Erdoğan, doğan her çocuğun sağlıklı büyüme ve eşit şartlarda okula gitmesini sağlayacak radikal reformlarla da ülkeyi tanıştıracak mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA