Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Tahliye uzmanı!

Peki Libya'da tüm bu yaşananlar sonunda onu da caydırdı mı acaba?
Şener bu soruma da net cevap verdi: "Caydırmadı."
Öğrendim ki TAV'ın bir ekibi hâlâ Libya'da. Libya'nın yavaş yavaş açılmasını bekliyorlar. "Çünkü" diyor Şener, "Çok ciddi petrol geliri var ve bu yüzden yatırımlara devam edeceklerine inanıyorum.
Tabii düzensizlik ve kaos var. Ama biz alışkınız bunlara. İlk Arap Baharı Tunus'ta başladı. Biz Tunus'ta iki tane havalimanı işletiyoruz. Orada insanları tahliye ettik. Bin civarı aileleriyle yaşayan Türk vardı, onları da Avrupalıları da tahliye ettik. Gürcü-Rus savaşı oldu, biz yine Gürcistan'da bir sürü insanı tahliye ettik. Biz bu tahliye işinde uzman olduk galiba."
Öyle görünüyor ki Türkiye'deki bazı CEO'lar sorunlu bölgelerde daha iyi iş çıkartıyor. Savaş, çatışma ve kaos onları yıldırmıyor. Sani Şener içinde bulundukları durumu çok güzel özetliyor aslında: "Yabancı bir ülkedesiniz, birinde ihtilal oluyor, birinde savaş oluyor, birinde iç savaş oluyor. Bir sürü sıkıntılarla boğuşuyorsunuz. Ama şu var bizim Türk firmaları olarak lüksümüz de yok.
Yani biz gidip dünyanın gelişmiş ülkelerinde iş yaparak başarılı oluruz da çok büyük paralar kazanamayız. Bizim ancak gelişmekte olan pazarlara gitmemiz lazım, oralarda fırsat var."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA