Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Kandilli Kulübü'nün yükselişi!

Bana öyle geliyor ki Kandilli Kulübü'nü artık daha fazla duyacağız. Doğrusu uzun zamandır benim de dikkatimi çekiyorlar.
Tanıdığım pek çok işadamı düzenli olarak bu toplantıları takip ediyor. Üç ayda bir toplanıyorlar ve mutlaka sabah saat 08:00'de. Kahvaltının ardından günün konuşmacısı hiç sektirmeden 09:00'da konuşmasını yapıyor ve davetliler saat 10:00 gibi işlerine güçlerine dönüyor.
Önceki gün Kandilli Kulübü'nün konuşmacı misafiri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'muş. Genelde bu toplantılara basın davet edilmez. Çok istersen bir işadamının konuğu olarak gitmen mümkün ama o zaman da konuşmaların off the record olduğu mutlaka söylenir. Ancak nasıl olduysa-ki 200'ün üzerinde davetlinin olduğu bir ortamda bana çok doğal da geliyor- Koç'un konuşması dışarı sızdı.
Toplantının müdavimi olan bir işadamı dostumu aradım. Öğrendiğime göre Mustafa Koç'un konuşması içinde "Yerli otomobil intihar olur- Otoyol ihalesine bir daha katılmayız ve Ali Koç gelecekte Fenerbahçe başkanlığına aday olursa destekleriz" cümleleri yokmuş.
Bu konuşmalar soru-cevap sırasında gerçekleşmiş. Belli ki Koç da ortamı çok rahat buldu ve içinden geldiği gibi konuştu. İşadamı dostum, "Zaten biraz da bu sebeple toplantılar çok güzel geçiyor. Çok mütevazı buluşmalar. Genelde konuşmacılar hep iş hayatında nereden nereye geldiklerini anlatır ve biraz da birinci ve ikinci kuşakların deneyimleri dinlenir. Ancak nedense Koç'un konuşması çok daha ekonomi ağırlıklı oldu" yorumunda bulundu.
Doğrusu biz ekonomi gazetecileri için Kandilli Kulübü'nün parlayan bir yıldız olduğunu düşünüyorum ancak içeri biraz daha basını da dahil etmeleri şart. Anadolu sermayesinin güçlü isimlerinin boy gösterdiği Kandilli Girişimci ve Yöneticiler Vakfı'nın Kurucular Kurulu Mates'ten Onur Soysal, Sinpaş'tan Faruk Çelik, Ramsey'den Hüseyin Doğan, Enkay'dan Pınar Topdaş, Nora'dan Nail olpak, Hisar'dan Selim Erdoğan, Sultanlar'dan Mücahit Yıldız, Aydınlı'dan Ahmet Sait Kavurmacı, Çetiknaya'dan Muhammet Çetinkaya ve Maptriks'ten Fatih Furalkan'dan oluşuyor.
TÜSİAD kadar köklü ve kurumsal bir yapı yok kuşkusuz. Ancak orada da Kurucular Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu, Yönetim Kurulu ve eğitim, gençlik, sosyal işler, iletişim gibi konularda kurulmuş komiteler var. Bir de 9'uncu sayısını çıkarttıkları İtibar isimli dergileri var. (TÜSİAD'ın Görüş dergisi kuşkusuz çok daha derin analizler, araştırma ve raporlar yayımlıyor) İtibar Dergisi'nde daha çok işadamları ve çocuklarıyla yapılan söyleşiler yer alıyor.
Kandilli toplantılarında şimdiye kadar konuşma yapan işadamları arasında kimler yok ki Örneğin Bülent Eczacıbaşı, örneğin Ferit Şahenk, örneğin Hüsnü Özyeğin... ve son olarak da Mustafa Koç.
Kandilli Kulübü izlemeye değer çıkışlar yapıyor. Bir sonraki konuklarını şimdiden merak etmeye başladım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA